Puheenaihe

Veristä ripulia ja oksentelua – tuntematon tauti tappaa koiria ja uhkaa levitä Suomeen

Suomen Kennelliitto ja Ruokavirasto reagoivat Norjassa tapahtuneisiin koirakuolemiin. Kuvituskuva.

Arkisto / Jussi Vehkasalo

Norjan elintarvikeviranomainen varoittaa koiranomistajia tuntemattomasta taudista, joka on tappanut yli 20 koiraa Oslon seudulla Norjassa. Sairastuneilla koirilla on havaittu voimakas äkillinen verinen ripuli ja oksentelu sekä yleisvoinnin heikentyminen.

Täyttä varmuutta ei kuitenkaan ole, liittyvätkö koirien kuolemat toisiinsa tai onko kyseessä tarttuva tauti. Tautitapauksia on havaittu myös muualla maassa.

 

Varotoimenpiteenä Suomen Ruokavirasto suosittelee tällä hetkellä mahdollisuuksien mukaan välttämään koirien tuontia Norjasta Suomeen, sekä koirien viemistä Suomesta Norjaan.

Suomessa ei toistaiseksi ole havaittu viitteitä vastaavasta epidemiasta.

Suomen Kennelliiton hallitus puolestaan päätti, että Norjassa asuvat koirat eivät saa osallistua Kennelliiton alaisiin koiratapahtumiin Suomessa toistaiseksi. Tilanneta arvioidaan uudelleen ensi viikolla.

 

Vastaavan päätöksen ovat tänään tehneet myös Ruotsin ja Tanskan Kennelliitot. Syynä tapahtumakieltoon on samainen Norjassa ilmennyt vakava koirien tautiepidemia, mihin reagoivat myös Ruokavirasto ja Kennelliitto.

Lue myös: Koiria tappava tauti edelleen mysteeri – "Koiran menettäminen yllättäen vakavan taudin seurauksena on raskasta"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Beagle Ale on tiettävästi Suomen ainoa psyykkisen tuen koira – Kun Netta Mäkisalo saa paniikkikohtauksen, Ale rauhoittelee omistajaansa20.9.2019 07.30
Koira iski hampaat silittäjän käsivarteen, kuka on vastuussa?  – Uusi opas kertoo milloin omistajan pitää korvata lemmikin vahingot5.9.2019 19.30
Varo näitä viittä asiaa syyslenkeillä koiran kanssa – myrkkysienet eivät ole ainut vaara28.8.2019 20.00
Rescue-koirajärjestö: Raskaana ollutta naista purreella koiralla ei ollut rabiesta – "Testattu negatiiviseksi 7 eri sairauden varalta"4.1.2019 20.00
Romaniasta tuotu koira puri raskaana olevaa naista kasvoihin Helsingissä, rabiesepäily – eläinlääkäri: "Näiltä alueilta ei pitäisi tuoda koiria"22.12.2018 09.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat