Paikalliset

Turkulainen seitsenottelija Miia Sillman teki kesällä ennätyksensä – Doha jää silti väliin

Miia Sillman

Olavi Kaljunen/Trackpic

Turkulainen seitsenottelija Miia Sillman, 24, säväytti oikein kunnolla korkeakouluopiskeijoiden kisoissa Napolin kesäuniversiadeissa. Tuliaisina oli kultamitali ja oma ennätys.

– Ne olivat tähän astisen urani kovimmat kisat ja kovin saavutus. Suomeen ei ole kisoista monta mitalia tullut. Ajattelin, että 6000 pisteen rajan rikon. Tilastoissa moni oli minua edellä, ja voitto oli vähän yllätys. Mutta kaikki onnistui, Sillman fiilistelee.

Sillmanin pistemäärä 6209 on Suomen kaikkien aikojen neljänneksi paras.

 

Sillman kertoo harrastaneensa aina monipuolisesti eri lajeja. Jo ensimmäinen valmentaja ajatteli, että hänestä tulee ottelija. Mutkia on kuitenkin ollut Sillmanin matkassa.

– On ollut erilaisia vaivoja, enkä ole aina pystynyt ottelemaan. Jos käsi ei ole kestänyt heittoja, olen tehnyt hyppylajeja ja juoksuja.

Toistaiseksi Sillman on kerännyt eniten pisteitä hypyissä. Myös juoksulajeissa hän on kehittynyt hyvin. Eniten parannettavaa on vielä kuulantyönnössä.

 

Sillman opiskelee parhaillaan myös Turun ammattikorkeakoulussa kätilöksi. Oppilaitos palkitsikin hänet viime viikolla Vuoden Sisu -palkinnolla. Palkinnolla huomioidaan opiskelijan menestys intohimoa, paneutumista ja pitkäjänteisyyttä vaativassa opiskelun ulkopuolisessa harrastus- tai muussa toiminnassa.

Opiskelun ja huippu-urheilu yhdistämisessä on tekemistä.

– Haluan, että myös opinnot etenevät hyvään tahtiin. Jos on kahdeksan tuntia päivässä opiskelua ja sitten kahdet treenit päälle, kyllä se kuluttaa. Koulun suunnalta on tullut hyvin ymmärrystä, ja tunnustus tuntuu hyvältä, Sillman tiivistää.

Opiskeluissa hänellä alkaa nyt kolmas vuosi. Uravalinta ei ollut aivan selvä, mutta Sillmanista tuntuu, että oma ala on löytynyt.

– Pitkään mietin fysioterapeutin ja kätilön välillä. Olen jo opiskellut urheiluhierojaksi, ja sosiaali- ja terveysalasta olen aina ollut kiinnostunut. Kätilön työssä mikään päivä ei ole samanlainen. Se tuntuu omalta alalta, hän kertoo.

 

Kun pitää kuvailla omaa luonnetta, vahva kilpailuvietti on se, minkä Sillman nostaa esiin ensimmäisenä.

– Kilpailuvietti on ollut aina kova, ja kilpailutilanteet sytyttää tosi paljon. Tsemppaan myös muiden onnistumisia.

Sillman kertoo olevansa myös puhelias, sosiaalinen ja positiivinen. Kilpakentillä tarvitaan myös hyvää huumorintajua.

– Ronskia huumoria pitääkin olla. Tämä on vaativa laji, ja huumorilla selviää.

Syyskuun lopulla suomalaisen urheilukansan katseet kääntyvät yleisurheilun MM-kisoihin Dohaan. Vaikka paikka kisoihin tulisi, ei Sillmania kisoissa kuitenkaan nähdä.

– MM-kisojen paikat tulevat vielä jakoon, mutta olen nyt ehjänä ja sain kaudesta sen mitä lähdin hakemaan. Hallissa tulee vielä kovia kisoja, ja on nyt parempi vaihtoehto valmistautua jo ensi kauteen, hän kiteyttää.

edit 11.9. kello 15.45 otsikkoa muutettu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat