Paikalliset

Poliisi: Airiston veneturman tapahtumien kulku selvillä

Airistolla elokuussa sattuneen veneturman tapahtumien kulku alkaa pääpiirteittäin olla selvä. Veneiden kulkemat reitit ovat tiedossa, poliisi on tutkinut sekä tutkakuvia että veneiden omia plottereita.

Pienempi vene on tullut Airistoa pitkin Turusta etelään päin. Ennen törmäystä Airiston eteläpäässä veneen kulkusuunta on ollut väylän suuntaisesti koillisesta lounaaseen. Isompi vene puolestaan on tullut väylää pitkin Airiston matkailukeskuksesta länteen päin.

Veneiden kohtaamiskulma on ollut noin 45-60 astetta. Isompi veneistä on tullut takaviistosta pienempään nähden. Pienempi vene on kulkenut noin kuuden solmun ja isompi vene noin 23-25 solmun matkavauhtia ennen törmäystä.

 

Pienempää venettä ajoi toinen veneen omistajista, vuonna 1974 syntynyt nainen. Hänen lisäkseen veneessä olivat vuonna 1970 syntynyt nainen ja kaksi 2000-luvulla syntynyttä tyttöä, jotka loukkaantuivat lievästi. Sen lisäksi veneessä olivat vuosina 1969 ja 1973 syntyneet veljekset, jotka menehtyivät turmassa.

Isompaa venettä ajoi veneen omistaja, vuonna 1967 syntynyt mies. Hänen kyydissään oli hänen vuonna 1968 syntynyt vaimonsa. He eivät loukkaantuneet onnettomuudessa. Molemmissa veneissä oli vuosikymmenien kokemus vesillä liikkumisesta.

Syy siihen, miksei kumpikaan osapuoli havainnut toistaan ajoissa, on edelleen epäselvä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uutta tietoa Airiston turmasta: Molempia osapuolia käsitellään moottoriveneinä20.8.2019 12.51
Poliisilla uutta tietoa Airiston veneturmasta – turkulaisveljet menehtyivät onnettomuudessa5.8.2019 13.16

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat