Paikalliset

Linnateatterin Piru naiseksi nähdään uusitussa Dominossa

Jaana Saarinen ja Jukka Rasila nähdään Piru naiseksi -näytelmän pääosissa.

Peter Sebastian

Linnateatteri jatkaa syksyä elämää suuremmalla komedialla. Dominon uudenkarhean salin lavalle nousevat aikuinen nainen, ja kaikki maailman miehet.

Piru naiseksi on ylistys kauneudelle, älykkyydelle ja juonittelulle. Sen jo kaikki tietävät, että kaiken takana on nainen – ja tässä näytelmässä selviää sekin, miten näin on päässyt käymään, ja kuinka totta se onkaan.

Komedia muistuttaa, että aikuinen nainen on maailmankaikkeuden rakastettavin ja pelottavin taruolento. Hänellä on ratkaisu kaikkeen, ja vastaukset myös sellaisiin kysymyksiin, joita ei ole koskaan esitettykään. Aikuinen nainen on mysteeri jopa itselleen. Piru naiseksi tarjoaa nyt rohkeimmille mahdollisuuden kurkata naiseuden kulisseihin, todellisuuden pimeämmälle puolelle.

 

Piru naiseksi -komediassa lyövät kättä röyhkeys ja rakastettavuus, mutta sellaistahan se on – naisen elämä. Kaikki ne roolit ja taakat, jotka ovat miehille liian raskaita, lankeavat tietenkin naisten osaksi. Mutta heille nämä taakat luonnollisesti kuuluvatkin, sillä naiset ovat iättömiä ja ajattomia, ja vahvoja myös heikkoina hetkinä.

Ja jotta soppa olisi taatusti sakea ja sanomista tulisi, on Piru naiseksi miehen ohjaama ja käsikirjoittama. Tästä kokonaisuudesta vastaa Antto Terras. Komediaa tähdittävät Jaana Saarinen ja Jukka Rasila.

 

Kesän aikana Linnateatteri on luopunut vanhoista tiloista Linnankadun Kivipainossa, ja jatkossa kaikki esitykset nähdään uudistuneessa Domino-salissa. Domino-sali on kokenut pientä pintaremonttia ja muuttunut noin 320-paikkaiseksi teatteriravintolaksi.

Salissa on nykyään mahdollista nauttia tapas-ruokailusta ja juomista omalla paikallaan istuen ennen esitystä, väliajalla ja esityksen jälkeen.

Illalliset pitkän kaavan mukaan tullaan jatkossakin nauttimaan ennen esitystä Domino-ravintolassa, Maalaistentalon puolella.

Linnateatterissa jatkossa teatterilippu sisältää myös bussilipun. Föli-lippu on voimassa kolme tuntia ennen esitystä ja kaksi tuntia esityksen jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Linnateatteri järjestää jäähyväismyyjäiset ja huutokaupan kivipainon tilassaan 21.5.2019 09.12
Teatteri vie lähelle ja kauas – Petri Uggeldahl kannustaa kaikkia teatterimatkailuun11.9.2019 10.30
Turun kaupunginteatterille kolme uutta näyttelijää23.8.2019 10.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat