Paikalliset

Koululaiset voivat osallistua Turussa perjantaiseen ilmastolakkoon huoltajan luvalla

Perjantaina 27. syyskuuta järjestetään Turussakin ilmastolakko. Sivistystoimiala on lähettänyt ohjeistukset ilmastolakon suhteen peruskoulujen, lukioiden ja ammattioppilaitosten rehtoreille.

– Periaatteena on, että myös alaikäisellä on perustuslaillinen oikeus osoittaa mieltään, sanoo toimialajohtaja Timo Jalonen.

– On hyvä että kotona keskustellaan asiasta, samalla varmistutaan siitä, että huoltaja on tietoinen oppilaan mahdollisesta poissaolosta, perusopetuksen palvelualuejohtaja Tommi Tuominen toteaa.

Ilmastolakko ei ole koulun suunnittelemaa ohjelmaa, joten mielenilmaukseen menevä oppilas ei ole koulun valvontavastuulla. Perusopetuksen oppilaan huoltajan tulee ilmoittaa lapsensa mahdollisesta poissaolosta normaalisti Wilma-järjestelmän kautta.

 

Huoltajia pyydetään käyttämään harkintaa asiassa. Jos lapsi tai nuori on osallistumassa lakkoon, pyydetään samalla huomioimaan, että poissaololupa tulee anoa vain niiden tuntien osalta, jotka mielenilmaukseen osallistuminen tosiasiallisesti vaatii. Jos mielenilmaustapahtuma kestää vain lyhyen ajan, ei tule anoa koko päivän poissaoloa.

– Ympäristö, ilmasto ja vaikuttaminen ovat koulun opetussuunnitelmaan kuuluvia teemoja ja kannatettavia asioita mutta on hyvä lisäksi pohtia, että on myös muita tapoja edistää ilmastoasiaa kuin lakko, Jalonen kannustaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat