Paikalliset

Arkea taloudellisissa vaikeuksissa – vaihtaa työehtosopimusta

Arkean taloudellinen tulos tähän mennessä vuonna 2019 ei ole ollut tavoitteiden mukainen, kertoo yhtiö tiedotteessaan. Tähän saakka toteutetut toimenpiteet eivät ole riittäneet kääntämään talouden alamäkeä ja tulosta. Työpaikkojen pelastamiseksi on etsitty keinoja, joilla voidaan tehdä rakenteellisia muutoksia yhtiön kustannustasoon. Sen vuoksi on päätetty vaihtaa työehtosopimusta.

Arkea Oy:ssä on tähän asti noudatettu Avainta ry:n työehtosopimusta ja sen edeltäjää PTY TESiä. Nyt päätetyn työehtosopimusmuutoksen tavoitteena on turvata yhtiön olemassaolo, työpaikat sekä asiakkaiden palvelu jatkossakin. Tämä tarkoittaa, että yhtiön johto on käynnistänyt toimenpiteet muutoksen toteuttamiseksi.

Arkeassa ryhdytään noudattamaan yhtiön toimialoilla toimivien yritysten yleisesti käyttämiä työehtosopimuksia: Matkailu- ja ravintolapalvelut (MaRa) työehtosopimusta ja Kiinteistötyönantajien (KITA ry:n) työehtosopimusta. Avainta ry:n sopimusta noudatetaan sopimuskauden loppuun asti eli 31.3.2020 saakka. Uusi työehtosopimus astuu voimaan 1.4.2020 alkaen.

– Turun kaupunki Arkean pääomistajana pitää erittäin valitettavana, että yhtiö joutuu kiristyneen kilpailutilanteen vuoksi arvioimaan järjestäytymistään työnantajana. Kaupunki pyrkii osaltaan tekemään kaikkensa, että Arkean työpaikat tulisivat säilymään ja on siten valmis pidättäytymään omistajatuloutuksistaan kunnes yhtiön taloudellinen tilanne on saatu vakiinnutettua, sanoo Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Arkea Oy on monialayritys, joka tuottaa ruoka-, siivous-, toimitila-, kiinteistönhoito- ja talotekniikkapalveluja. Arkean palveluksessa on 1000 työntekijää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat