Paikalliset

Tunteiden vuoristorata koukuttaa TUTO:n toimaria

Dani Aavinen lupaa Kupittaalla Turun värikkäintä lätkää.

Tomi Kangasniemi

Reilu puolitoista vuotta sitten Dani Aavinen jätti TUTO:n toimitusjohtajan pallin. Kovin kauan hän ei kuitenkaan malttanut pysyä poissa. Lokakuun alussa hän palasi tuttuun pestiin.

– Ei se ollut helppo ratkaisu. Piti miettiä, miten tehtävä vaikuttaa minuun, perheeseen, yritykseen ja sen työntekijöihin. Ja myös sitä, millainen ympäristö täällä nyt on, kun tilanteet elävät ja muuttuvat, Aavinen pohtii Kupittaan hallin lehtereillä.

Puolentoista vuoden aikana Aavinen sai keskittyä yritykseensä Klo Designiin. Se onkin vahvassa lennossa. Liikevaihto moninkertaistui lyhyessä ajassa ja väkeä on palkattu lisää.

– Otan nyt siinäkin riskin, mutta minulla on hyviä työntekijöitä, joihin luotan. Heillä on mahdollisuus ottaa vastuuta ja se seuraava kehityssteppi. Yrityksen kasvun kannalta voi olla hyväkin, ettei sorruta vauhtisokeuteen vaan keskitytään kannattavuuden parantamiseen.

Mutta entäs TUTO sitten? Se on pysynyt vahvasti Aavisen sydämessä väliajankin.

 – Intohimo ei ole hävinnyt. Olen koko ajan käynyt katsomassa lähes kaikki edustuksen ja A-nuorten pelit. Kaipaan säpinää ja tunteita, ja siihen tunteiden vuoristorataan syntyy riippuvuus, Aavinen kuvailee.

Haasteita Mestis-seuran pyörittämisessä riittää. Jos tilannetta vertaa vaikkapa liiga-Tepsiin, painitaan rahan suhteen aivan eri sfääreissä.

– Sen verran olen tätä jo nähnyt, etten lupaa sellaista, mitä en pysty tekemään. Tavoite on, että seura saadaan taloudellisesti omavaraiseksi. Toimisto hankkii rahaa, jotta urheilutoiminta kehittyy, ja sitä tullaan katsomaan. Henkilökohtainen tavoite on myös saada inhimillisempää otetta omaan työhön. Aika näyttää, miten se onnistuu.

TUTO on saanut nuorella joukkueella ja kokemattomalla valmennuksella huippulähdön Mestis-kauteen. Se keikkuu KooVee:n kanssa sarjan kärjessä ilman tappioita. Tepsistä potkut saaneen Jonne Virtasen kiinnittäminen joukkueeseen oli myös iso juttu. Virtanen pelaa nyt joukkueessa ilman korvausta marraskuulle asti.

– Jos hän saa liigaseuralta diilin, sitä ei voida estää. Hänen puolestaan toivon, että hän saa paikan liigasta, mutta TUTO:n toimitusjohtajana en olisi pahoillani, jos hän pelaisi meillä koko kauden. Budjettikuri meillä on tietysti ykköslähtökohta.

Aavinen uskoo, että väki löytää joka tapauksessa tiensä Kupittaan halliin.

– Me tarjoamme vauhdikasta, viihdyttävää lätkää. Hallissa istut lähellä ja näet pelaajat hikipisaran tarkkuudella, Aavinen tiivistää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat