Paikalliset

JHL: Turun Arkea painostaa ja uhkailee työntekijöitään eroamaan liitosta – liitto valmistautuu työtaisteluun

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL tiedottaa, että se tuomitsee jyrkästi Turun kaupungin omistaman kiinteistö- ja ruokapalveluyhtiö Arkea Oy:n työntekijöihinsä kohdistamat painostustoimet.

JHL:n saamien tietojen mukaan yhtiö on useaan kertaan kirjelmöinyt työntekijöilleen siitä, että heidän olisi pakko erota nykyisestä ammattiliitostaan viimeistään ensi vuoden alusta. JHL:n mukaan tällainen toiminta on väärän tiedon tahallista levittämistä.

Arkea on myös ilmoittanut, että jäsenmaksujen perintä ja luottamusmiestoiminta lopetetaan ensi vuoden alussa, vaikka yhtiön noudattama työehtosopimus on voimassa.

– Arkean toiminta on törkeää, edesvastuutonta ja lainvastaista. Se yrittää pelotella työntekijänsä nöyriksi, jotta nämä eivät pitäisi kiinni oikeuksistaan ilmaista mielipiteensä, lataa JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.

Niemi-Laine tapaa Turun apulaiskaupunginjohtajan Jarkko Virtasen tulevana perjantaina. Niemi-Laine tulee tapaamisessa vaatimaan neuvotteluja, jotka koskevat Arkean työehtosopimukseen liittyvää päätöksentekoa.

– Turun kaupungin konsernijohdon valtuuttamana tehty päätös on avattava ja asia käsiteltävä uudelleen. Tällä kertaa niin, että myös työntekijät tulevat kuulluksi asiassa, sanoo Niemi Laine.

– Mikäli neuvotteluja henkilöstön kanssa ei aloiteta, JHL valmistautuu työtaistelutoimiin, hän lisää.

Liitto on jo aiemmin tuominnut yhtiön aikeet heikentää merkittävästi työntekijöiden työehtoja vaihtamalla Avain-TES:n huomattavasti halvempaan matkailu- ja ravintola-alan MaRan sopimukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Arkea taloudellisissa vaikeuksissa – vaihtaa työehtosopimusta27.9.2019 15.18

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat