Paikalliset

Humanoidirobotit opettavat maahanmuuttajille suomea työllistymisen edistämiseksi Turussa

Tältä näyttää kielenopettajarobotti.

Osaamispiste

Maahanmuuttajien osaamiskeskus -hankeen Osaamispiste on ottanut asiakaskäyttöönsä humanoidirobotit, jotka tukevat suomen kielen oppimista. Toinen robotti työskentelee Osaamispisteen kielikuntosalissa ja toinen kiertää henkilöstön mukana tilaisuuksissa.

Maahanmuuttajien Osaamispisteen työllistymistä tukevat palvelut on tarkoitettu kaikille turkulaisille vieraskielisille. Palvelut tarjoavat apua esimerkiksi työllistymisedellytyksien parantamiseen ja suomen kielen taidon kehittämiseen.

Kielen opettamisen apuna käytetään jatkossa NAO6-mallilisia robotteja, joissa on tekoälyä hyödyntävä selainpohjainen Elias-sovellus. Sen interaktiiviset sisällöt tukevat uuden kielen käyttämistä ja oppimista.

– Humanoidirobottien avulla asiakkaille voidaan tarjota uusi ja tehokas kielenharjoittelutapa. Robotin kanssa tehtävissä harjoituksissa käytetään niin kielen alkeita kuin vaativampaakin tasoa. Suomen kielen taitoja pääsee treenaamaan yhdessä Osaamispisteen neuvojan kanssa, jolloin harjoittelusta saadaan suurin hyöty, hankepäällikkö Minja Vaherkylä kertoo.

Pelillisen sovelluksen kanssa arkisia vuorovaikutustilanteita voidaan käydä läpi monipuolisten keskustelusisältöjen avulla. Tällaisia ovat esimerkiksi tervehdykset, kahvilakäynnit, työelämätaidot ja yhteiskuntaan liittyvät aiheet. Robotin kanssa voi harjoitella myös erilaista sanastoa ja keskustella vapaasti suomen kielellä chat-tilassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat