Paikalliset

Työttömyys alenee perinteisesti syyskuussa – Varsinais-Suomessa poikkeava ilmiö työttömyysasteessa

Kuvituskuva.

Arkisto/Johanna Erjonsalo

Varsinais-Suomen ELY-keskus tiedottaa, että Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli syyskuun lopussa 18 100 työtöntä työnhakijaa.

Työttömien osuus työvoimasta oli syyskuun lopussa Varsinais-Suomessa 7,9 % eli 0,8 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (8,6 %). Työttömyysaste on siis Varsinais-Suomessa pienempi kuin Uudellamaalla - ensi kertaa.

Syyskuun aikana työttömien yleensä määrä yleensä vähenee – tällä kertaa Varsinais-Suomessa 1 300 henkilöllä. Viime vuoden syyskuusta työttömien määrä väheni 9 prosentilla eli 1 700 henkilöllä, mikä on ripeämpää tahtia kuin koko maassa. Koko maassa työttömyys väheni kolme prosenttia.

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien lähes ELY-keskusten alueilla. Samana aikana työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa.

Ripeimmin työttömien määrä väheni Turunmaan saaristossa (-12 %), kun Loimaan seudulla ja Vakka-Suomen työttömien määrä aleni 2 prosentilla.

Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee lähes kaikissa alueen kunnissa. Kolmessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 55 prosentilla eli 5 800 henkilöllä.

Lokakuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat