Paikalliset

JHL aloittaa lakon Arkeaa vastaan: "Neuvottelut pelkkä silmänkääntötemppu" – Arkea syyttää useita JHL:n väitteitä virheellisiksi

Arkean toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi.

Arkea Oy

JHL aloittaa lakon Arkeaa vastaan, kertoo Yle. Työtaistelutoimista päätettiin eilisiltana. Liitto antaa lisätietoja lakosta perjantaina.

Arkean mukaan ammattiliitto JHL on arvostellut Arkeaa mediassa työehtosopimusmuutoksesta virheellisin tiedoin.

JHL on kertonut julkisuudessa, millaisia vaikutuksia työehtosopimusmuutos Arkean henkilökunnan työehtoihin tuo, kuten että muutos pudottaisi arkealaisten palkkoja 15–30 prosenttia. JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine on arvostellut, että Arkeassa ei uskalleta kertoa muutoksesta ulospäin.

Arkea tiedottaa, että työehtosopimusmuutos edellyttää selvitystyötä, joten keskeneräisistä ja avoimista asioista ei ole ollut mahdollista keskustella julkisuudessa. Arkean mukaan kyseessä ei siis ole haluttomuus kertoa muutoksesta.

– Aikaisempiin vuosiin verrattuna yhtiön taloudellinen tilanne näyttää valitettavasti huonolta. On hyvin mahdollista, että tulos tämän ja tulevien vuosien osalta on tappiollinen. Arkean kuluvan vuoden tuloskortti sekä osavuosikatsaus ovat osa Turun kaupunginhallituksen päätöksentekomateriaalia ja siltä osin julkista tietoa ja kaikkien nähtävillä. Kannattavan liiketoiminnan jatkamiseksi ja työpaikkojen säilyttämiseksi on tehtävä ikäviä päätöksiä ja kipeitäkin ratkaisuja, kertoo Arkean toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi tiedotteessa.

JHL:n ja Arkean neuvottelut katkesivat tiistaina. JHL syytti Arkeaa neuvotteluhaluttomuudesta. Liiton tiedotteessa neuvotteluja kuvailtiin "Arkean pelkäksi silmänkääntötempuksi".

– Arkea ei lähtenyt vakavissaan neuvottelemaan työehdoista JHL:n kanssa. Emme hyväksy jäsentemme työehtojen polkemista. Nyt JHL joutuu valmistautumaan järjestöllisiin toimenpiteisiin, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine sanoi liiton tiedotteessa.

Rompasaari-Salmi kiistää väitteen.

– JHL halusi neuvotella, mutta järjestö ei tuonut neuvottelupöytään ehdotuksia, joilla olisi ollut riittäviä taloudellisia vaikutuksia yhtiön toimintaan. Työnantaja oli valmis tulemaan vastaan muun muassa vuosilomien ja lisien osalta, mutta se ei järjestöille riittänyt. Henkilöstön kannalta on valitettavaa, että neuvottelut eivät tuottaneet tulosta, Rompasaari-Salmi toteaa Arkean tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat