Paikalliset

Kultamitaliduo Turusta – Tanssituvan Saima Kokkonen ja Sofia Convertino saavuttivat tänä vuonna MM-pronssia ja EM-kultaa

Sofia Convertino (vas.) ja Saima Kokkonen ovat harrastaneet tanssia lapsesta asti.

Tanssitupa

Turkulaisen tanssikoulu Tanssituvan Saima Kokkonen ja Sofia Convertino nappasivat juhannuksena Tsekin Chomutovissa discotanssin MM-kisoissa pronssia duona ja lokakuun lopulla Italian Montecatinissa järjestetyissä EM-kisoissa kultaa.

EM-kulta saattoi jäädä kaksikon viimeiseksi duona tehdyksi supermenestykseksi, sillä Saima Kokkonen on lähes 100 prosenttisen varma, että hänen kilpailu-uransa tanssissa on nyt ohi.

– Minulla on nyt niin paljon ohjelmaa elämässä, että jotain pitää jättää pois. Kalenteri oli vähän liian täynnä ja kilpatanssi on sellaista, että siihen pitää satsata täysillä tai ei ollenkaan, kertoo Saima, joka muun muassa opiskelee sekä valmentaa Tanssituvalla.

Erittäin vauhdikas discotanssi on hyvin raskas ja hurja laji kropalle. Kisoissa ei näy hirveästi yli 20-vuotiaita. Kokkosen pari Sofia Convertino on vasta 17-vuotias, joten hän jatkaa uraansa ainakin vielä soolotanssijana.

Kaksikko uskoo, että yksi syy kultamitalin saavuttamisen takana oli juuri tieto siitä, että kyseessä on ehkä viimeinen yhteinen kisa.

– Se varmasti siivitti voittoon, naiset pohtivat.

Kumpikin aloitti tanssiharrastuksen Tanssituvalla 6-7-vuotiaana tanssivassa iltapäiväkerhossa. Saima on nuorempana harrastanut myös telinevoimistelua, mutta valitsi kilpailulajikseen tanssin. Sofian lajeja olivat tanssin lisäksi joukkuevoimistelu ja rytminen voimistelu.

Kokkosen ja Convertinon harjoitusmäärät vaihtelevat paljon sen mukaan, onko tärkeä kisa lähestymässä. Kisakaudella treeneissä menee noin 6-10 tuntia viikossa. Sen päälle tulevat vielä omatoimiset harjoitteet.

Kokkosen ja Convertinon valmentaja, itsekin lukuisia arvokisamitaleja kahminut Janina Ilkka kehuu kaksikon asennoitumista harjoitteluun. Kokkosen ja Convertinon tekeminen Tanssituvan salilla on huippua.

– Heillä on myös vahva usko itseensä, Ilkka sanoo.

EM-kisojen aikuisten duosarjassa oli mukana seitsemisenkymmentä paria. Mitalikolmikko oli sama kuin MM-kisoissa, Turun naiset petrasivat kaksi sijoitusta. EM-kisat on siis tasoltaan sama asia kuin MM-kisat.

– Parhaat kilpailijat tulevat Pohjoismaista, mutta nousussa ovat myös muun muassa Ukraina ja Tsekki. Lajin kärki on laajentunut, mikä on tosi kiva asia, Janina Ilkka toteaa.

Tanssituvasta MM-kisoissa oli vajaa 40 kilpailijaa ja EM-kisoissa 26. Turkulainen Tanssitupa onkin ollut vuosia Suomen menestynein discotanssin lajivalmennustaho. Tanssitupa, jolla on upea 700 neliön tila lähellä Tampereentien Prismaa, täyttää ensi tammikuussa 20 vuotta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat