Paikalliset

Joulukaupassa kovat odotukset – veronpalautusten vaikutus mietityttää

Sabrina Casagrande vierastaa ajatusta hittileluista. Hän toivoo, että leluja valikoitaisiin lahjaksi lapsen persoonallisuuden mukaan.

Tomi Kangasniemi

Joulukaupasta odotetaan Turun alueella jälleen vilkasta. Power Finlandin markkinointipäällikkö Perttu Partanen uskoo, että todellinen startti nähdään marraskuun lopulla.

–  Odotamme ennätyksellisen hyvää joulumyyntiä. Veronpalautuspäivä ja sen jälkeiset päivät ovat perinteisesti olleet joulukuun kiireisimpiä kauppapäiviä. Marraskuun lopun Black Friday tulee kuitenkin ehdottomasti aloittamaan joulukaupan todellisella ryminällä viime vuosien tapaan.

Positiiviset ovat odotukset myös Turun Itäharjun prismajohtaja Ville Ämmälällä.

– Uskon, että tulee hyvä joulu. Vaikkei veronpalautuksia nyt osalla tulekaan enää joulukuulle, tulee joulukaupasta varmasti totutunlainen.

Leluliike Casagranden toimitusjohtaja Sabrina Casagrande-Nieminen taas on arvioissaan varovaisempi.

– Joulukauppa on aina alkanut meillä tosi myöhään. Käytännössä sen jälkeen, kun veronpalautukset ovat napsahtaneet tilille.

Nyt osa on saanut palautuksensa jo alkusyksystä, joten joulukauppaa on hankalampi arvioida.

 

Ämmälä toteaa, että joulukauppaankin vaikuttaa se kauppojen vapaa aukiolo. Ennen ostettiin ajoissa ja varauduttiin. Nyt ostetaan enemmän vasta, kun tarvitaan.

Samanlaisia näkemyksiä on Citymarket Kupittaan kauppias Hannu Aaltosella. Hän arvioi joulukaupan selkeästi muuttuneen viime vuosina. Vaikka suklaiden, torttutaikinoiden, glögien ja muiden joulutuotteiden kysyntä on ennallaan, piikki niiden myynnissä on tasaantunut.

– Sesongin merkitys on vähentynyt, ja monet pyhät - jopa joulukin - ovat viikonloppuja muiden joukossa. Ihmiset ovat kiireisiä, ja yhä enemmän heille merkkaa se, että kaupoilla on pitkät aukioloajat.

Aaltosen mukaan kauppa on käynyt koko vuoden todella hyvin. Nyt hän jännittää sitä, miten joulun pyhinä riittää asiakkaita, kun kauppa on auki ympäri vuorokauden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Teatterisilta saa taas uuden ilmeen joulun alla – tällainen siitä tulee8.11.2019 11.05
Suurtorin joulumarkkinoiden torimyyjät selvillä – mukana liki sata käsityöläistä ja ruokamyyjää7.11.2019 10.50
Leluliike Casagrande avaa myymälän Kauppakeskus Myllyyn3.10.2019 08.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat