Paikalliset

Kansainvälisille opiskelijoille oma tapahtuma

Vierailukeskus Joessa järjestetään maanantaina 11. marraskuuta ensimmäinen kaikille Turun alueen kansainvälisille korkeakouluopiskelijoille avoin uratapahtuma, jonka tavoitteena on auttaa opiskelijoita kiinnittymään Suomeen sekä työllistymään Turun seudulle ja Lounais-Suomeen. Study & Stay in Turku -tapahtumaan on ilmoittautunut 210 kansainvälistä tutkinto- tai vaihto-opiskelijaa.

Turun kuudessa korkeakoulussa opiskelee noin 4 00 ulkomaista vaihto- ja tutkinto-opiskelijaa noin sadasta eri maasta. Tämä monialainen joukko opiskelijoita on vielä suurelta osin hyödyntämätön voimavara Turun seudun ja koko Lounais-Suomen elinkeinoelämälle.

Vierailukeskus Joen aulassa on esillä alueen yritysten ja julkisten organisaatioiden lisäksi alueen korkeakoulut, yrittäjyyden tukipalveluja sekä suomen kielen opintotarjontaa.

Osaamisen ennakointifoorumin mukaan uuden työvoiman tarve tulee olemaan vuoteen 2035 mennessä yli 60 000 henkilöä vuosittain. Yli puolet uusista työntekijöistä tarvitsee korkeakoulutuksen ja kasvavilla toimialoilla korkeakoulutettujen tarve on vieläkin suurempi. Tätä vajetta ei pystytä täyttämään pelkästään kotimaisin voimin. Arviot työvoiman maahanmuuton tarpeesta vuosittain liikkuvat 20 000–30 000 henkilön tasolla.

Study and Stay in Turku -tapahtuman järjestävät Turun korkeakoulut ja Turku Science Park Oy osana Opiskelijakaupunki Turku -prosessia ja Talent Turku -ekosysteemikehitystyötä.

Study and Stay in Turku Vierailukeskus Joessa maanantaina 11. marraskuuta kello 16–19.30.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat