Paikalliset

Miksi Turun paraatipaikka ammottaa tyhjyyttään?

Aurakatu 5:ssä sijaitseva liiketila tulee olemaan todennäköisesti vielä pitkään tyhjillään.

Tomi Kangasniemi

Turun keskustassa on huippupaikalla liiketila, joka on ammottanut tyhjyyttään kesäkuun alusta asti. Aurakatu viisi on ollut monen legendaarisen ravintolan sijaintipaikka. Viimeksi tiloissa vaikutti Ravintola Storage, mutta sen jälkeen on osoitteessa ollut hiljaiseloa.

Tilat omistavalla Työeläkeyhtiö Elolla on vastaus ihmettelyihin.

– Emme ole olleet tilojen suhteen kovin aktiivisia, sillä rakennukseen on tulossa julkisivuremontti ja myös vesikatteen kunnostukseen on haettu rakennuslupaa, kehitysjohtaja Timo Sotavalta vastaa.

Osasyy tilojen tyhjänä oloon on ollut myös siinä, että Kauppatorin remontti tulee vielä kestämään.

– Ympäristö on aika hurjassa tilassa - varsinkin torilta katsottuna.

 

Ihan lähiaikoina ei Aurakatu viitoseen ole uutta vuokralaista siis tulossa. Julkisivuremontti pystytään aloittamaan todennäköisesti vasta keväällä, ja sen valmistuminen vie aikansa.

– Kyllä kiinnostuneita yhteydenottoja on tiloista tullut, ja sinne tulee liiketoimintaa. Rakennuslupa-asiat vievät kuitenkin aikaa, Sotavalta muistuttaa.

Hän arveleekin, että uusia vuokralaisia saadaan ehkä odottaa kunnes Toriparkki ja torin laita Eerikinkadulla on valmis. Silloin puhutaan vuodesta 2021.

 

Aurakadun vilkkaassa ravintolamaailmassa on ollut viime aikoina melkoista myllerrystä. Baaribaari lopetti toimintansa helmikuussa, ja sen tilalle avautui Heidi’s Bier Bar. Fontana meni remonttiin helmikuussa ja naapurin Di Trevi huhtikuussa. Niiden uudelleen avautumista odotellaan yhä.

Storage sulki ovensa toukokuussa, ja hiljaisen kesän jälkeen on taas ehtinyt tapahtua. Naima - Turku vaihtui syyskuussa Kiwiksi, ja Venue Turku avautui samaan kiinteistöön lokakuussa. Hansassa Golden Grill lopetti, ja tilalla on nyt japanilainen ravintola Itsudemo.

Hiljattain uutisoitiin myös The Old Irish Pub -ketjun tulo vanhoihin Foijan tiloihin.

Lisäksi Old Bank muuntuu brittihenkiseksi pubiksi. Kuhinaa siis riittää keskustan ravintolakeskittymässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Missä ovat osaavat työntekijät?– Turkulainen ravintoloitsija Santtu Kiili harmistui kilpailijan käärmeilystä, hän on ylipäätään huolissaan alan työvoimatilanteesta3.11.2019 19.00
Aurajoen itärannalle tulee ensi vuonna uusi ravintola, jossa voi nautiskella illan viimeisistä auringonsäteistä, katso havainnekuvat31.10.2019 18.50
Hansaan avautuu uusi pub – lupaa tapahtumia ja live-esityksiä11.10.2019 09.14

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat