Paikalliset

Arkea: Yhtiön tulevaisuus on vaarassa

Arkea haluaa tiedotteessaan oikaista julkisuudessa esillä olevia tietoja. Yhtiön mukaan yleisimmin toistuvat virheet liittyvät työntekijöiden palkkaan ja Arkean liikevoittoon. Arkean mukaan työehtosopimuksen muutos vaikuttaa Arkean työntekijöiden palkkoihin nykyisestä palkasta riippuen -10–+5 prosenttia. Lisäksi Arkean liikevoitto oli viime vuonna 1,4 miljoonaa euroa voitollinen ja vuoden 2019 tuloksen ennustetaan olevan tappiollinen.

Arkeassa tehtiin syyskuun lopussa päätös siirtyä käyttämään kiinteistönhoito-, siivous-, ja ruokapalvelualoilla yleisesti käytettyjä työehtosopimuksia. Tähän päätökseen saatiin omistajan ennakkonäkemyksenä hyväksyntä Turun kaupungin konsernijaoston kokouksessa 27.9.

Päätöstä ei Arkean mukaan ole tehty kevein perustein, sillä tarkoituksena on turvata yhtiön tulevaisuus ja työpaikat. Arkea toimii markkinoilla, joten on luontevaa, että se kuuluu kilpailijoidensa kanssa samaan työnantajaliittoon ja kilpailee näiden kanssa samoilla ehdoilla.

JHL ilmoitti 26.11. työtaistelusta, joka toteutuu 27.–29.11. JHL:n lakon vaikutuksista Arkean palveluihin tiedotetaan tarkemmin myöhemmin ja tietoa päivitetään osoitteeseen www.arkea.fi
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

JHL ja Jyty: Uusi kolmepäiväinen lakko alkaa Turussa huomenna – vaikutuksia koulujen ja päiväkotien ruokailuun, bussiliikenteeseen ja kunnossapitoon26.11.2019 12.27
JHL jätti tutkintapyynnön Arkeasta yt-lain rikkomisesta20.11.2019 15.16

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat