Paikalliset

Turulta uusi tiedote – Näin JHL:n lakko vaikuttaa kaupungin toimintoihin lähipäivinä

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n uusi lakko vaikuttaa laajalti kaupungin eri toimintoihin keskiviikosta perjantaihin 27.–29.11. Keskiviikkona 27.11. kaupungin palveluiden tilanne on muuttunut hieman ennalta tiedotetusta.

Turun kaupunki pahoittelee kaupunkilaisille ja asiakkailleen lakon aiheuttamaa ylimääräistä vaivaa ja pyrkii kaikin tavoin turvaamaan peruspalvelujensa toimivuuden siinä laajuudessa kuin se on kulloinkin mahdollista.

Turun kaupunki on varautunut lakon aiheuttamiin poikkeustilanteisiin eri toiminnoissa niin hyvin kuin on pystytty. Lakon takia kaupunki ei kuitenkaan pysty tuottamaan kaikkia palveluja samalla tavalla kuin normaalitilanteissa.

Turun kaupungin varhaiskasvatuksen yksiköiden aukioloaikoja on supistettu merkittävästi. Joitakin toimipisteitä on suljettu ja toiminta keskitetty pääyksikköön. Valitettavasti kaikkia lapsia ei olla voitu ottaa aamulla vastaan lainsäädännön määräämän kasvattajien ja lasten suhdeluvun vuoksi.

Sivistystoimiala suosittelee, että perheet, jotka voivat järjestää lapsensa hoidon muulla tavoin, eivät toisi lapsiaan lakkopäivien aikana hoitoon.

Puistot, kerhot sekä avoimet päiväkodit toimivat erittäin rajoitetusti, vain muutama toimipiste on avoinna. Kaupungin itse tuottamista aamu- ja iltapäivätoiminnan toimipisteistä osa on suljettu.

Perusopetuksessa Luolavuoren koulun pienluokat ovat kokonaan suljettu.

Kaupungin päiväkodeissa, peruskouluissa, lukioissa ja ammatti-instituutin koulutaloissa kannattaa edelleen varautua lakon aikana omiin eväisiin.

Linjojen 3, 30, 36, 50, 51, 53, 54, 55, 55A, 56 ja 58 liikenteessä on laajoja häiriöitä keskiviikosta perjantaihin 27.-29.11. Linjan 1 vuorot saadaan ajettua muilta osin aikataulun mukaisesti, mutta ruuhka-aikojen lisävuoroja satamaan ei ajeta. Muu liikenne ajetaan normaalisti.

Vanhuspalveluiden ja kuntoutuksen ryhmäkuljetuksia ei pystytä tarjoamaan 27.–29.11. välisenä aikana. Uusia potilaskuljetusten tilauksia ei pystytä vastaanottamaan loppuviikolle, mutta ennalta tilatut keikat pyritään hoitamaan. Kaikki virkistysmatkakuljetukset on peruttu.

Lakon vuoksi osa sosiaali- ja terveyspalvelujen tiloista jää siivomatta. Turun kaupungin Hyvinvointitoimiala pyytää, että kaikki pesevät kätensä mahdollisimman hyvin ja käyttävät käsihuuhdetta.

Kaikki kaupungin nuorisotilat on suljettu. Lakko vaikuttaa myös muihin nuorisopalveluihin, kuten Vimman pajoihin.

Lakon takia ovat suljettuna 27.11.–29.11. Impivaaran jäähalli ja jalkapallohalli, Varissuon jäähalli ja Petreliuksen uimahalli. Poikkeusaikatauluja on myös mm. Kupittaan urheiluhallissa, Paattisten allastilassa ja Impivaaran uimahallissa.

Lakon takia Turun lähikirjastot ovat kiinni keskiviikosta perjantaihin. Hirvensalo, Ilpoinen, Nummi, Paattinen, Vasaramäki, Yli-Maaria ovat omatoimisesti auki. Pääkirjasto on torstaina auki klo 9–15 supistetuin palveluin ja suljettu perjantaina.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat