Paikalliset

JHL-lakko päättyy tänään, mutta vaikuttaa viikonloppunakin kaupungin palveluihin

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) ja Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliiton (Jyty) Arkeaan kohdistama lakko päättyy tänään 29.11. klo 24.00. Turun kaupungin tarjoamissa palveluissa saattaa olla poikkeusjärjestelyjä viikonloppuna ja ensi viikolla.

Päättyvä lakko on vaikuttanut eniten lapsiperheisiin, koska päiväkotien toimintaa jouduttiin rajoittamaan paikalla olevan henkilökunnan määrän mukaan, ja Luolavuoren koulun pienluokat suljettiin lakon ajaksi. Osa perheistä järjesti lastensa hoidon tai koulunkäynnin muulla tavoin, mikä helpotti tilannetta.

Päiväkodeissa, peruskouluissa ja lukioissa oli tarjolla kaupungin ja palveluntuottajan sinne varaamat eväät, jotka olivat monipuolisemmat kuin edellisessä JHL:n lakossa. Perheet varautuivat kouluruokailun puuttumiseen hyvin pakkaamalla eväitä lasten ja nuorten mukaan.

Fölin osalta lakko on sujunut kohtuullisen rauhallisesti, sillä muut kuin Turun Kaupunkiliikenne Oy:n linjat ovat kulkeneet lakon aikana normaalisti. Kaupunkiliikenteen linjoista saatiin lisäksi ajettua lähes normaalisti linjaa 1, joka on yksi Turun käytetyimmistä bussilinjoista. Eniten lakko näkyi Hirvensalossa, jonka linjoista valtaosa ei kulkenut lakon aikana.

Vaikka lakko päättyykin, Turun kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa tulee olemaan ruokalistamuutoksia ensi viikolla. Arkea tiedottaa tarkemmin ruokalistamuutoksista kouluissa ja päiväkodeissa.

Turun kaupungin varhaiskasvatuksen toimipisteet palaavat normaaliin arkeen heti lakon jälkeen.

Fölin liikenteessä lakko näkyy vielä perjantain ja lauantain välisenä yönä, jolloin yölinja 36 ei liikennöi. Liikenne palautuu täysin normaaliksi lauantaiaamuna.

Lakko loppuu perjantaina puolenyön aikaan, mutta urakoitsija varautuu aloittamaan liukkaudentorjunnan jo perjantai-illan aikana Turun kaupungin vastuulla olevilla yleisillä alueilla. Myös aurauskaluston liikkeelle saamiseen varaudutaan jo ennakkoon.

Kirjastojen väliset kuljetukset ovat olleet lakon ajan pysähdyksissä ja niiden purkaminen alkaa ensi viikolla. Varattujen aineistojen noutoaikoja on pidennetty tästä syystä. Myös uutuusaineistojen käsittelyssä on viivettä. Palvelu on ruuhkautunutta kaikissa kaupunginkirjaston toimipisteissä lauantaista lähtien, mutta normalisoituu ensi viikon aikana.

Liikuntapaikoilla palataan lauantaiaamusta alkaen normaaliin aukioloajoissa ja ohjatuissa tunneissa. Siivouksen ja kiinteistönhuollon ynnä muiden palveluiden laatu voi olla alkuun heikompi. Paattisten aluetalon allastilan vuorot on peruttu maanantaihin 2.12. klo 10 saakka.

Myös Arkean hoitamat siivous- ja kiinteistönhoitotyöt palautuvat normaalille tasolle alkuviikon aikana. Lakon aikana suorittamatta jääneet tehtävät hoidetaan heti lakon päätyttyä seuraavien arkipäivien aikana. Lauantaiksi on tilattu lisäsiivous Mäntymäen terveysasemille, neuvoloihin ja suun terveydenhuoltoon, jotta tilat ovat maanantaina puhtaat ja asianmukaiset.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat