Paikalliset

Työehtokiista: Arkea ja ja JHL pääsivät sopuun

Koko syksyn kestänyt Arkea Oy:n henkilöstöä koskenut työehtosopimuskiista on saatu ratkaistua, tiedottaa JHL. Neuvottelutulos paikalliseksi sopimukseksi hyväksyttiin torstaina 5. joulukuuta sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n että Arkean hallituksissa.

Nyt hyväksytty paikallinen sopimus pohjautuu avaintyöehtosopimukseen. Sen myötä Arkea siirtyy takaisin Avaintyönantajat AVAINTA:n jäseneksi. Sopimus tulee voimaan 1.1.2020.

Työehtokiista alkoi syyskuussa, kun Turun kaupungin omistama ruoka- ja kiinteistöpalveluja tarjoava Arkea ilmoitti vaihtavansa työnantajaliittoa ja siirtävänsä yhtiön työntekijät halvempien työehtosopimusten piiriin.

Työehtokiistassa käytiin tuloksettomia neuvotteluja kahteen otteeseen. Kun neuvottelut katkesivat, JHL lakkoili kahdesti.

Jälkimmäisessä lakossa olivat mukana myös muiden Turun kaupungin omistamien yhtiöiden ja Turun kaupungin JHL:läiset työntekijät. JHL valmistautui myös uusiin vaikuttamistoimiin, ellei neuvotteluja olisi jatkettu ja saatu nyt syntynyttä päätöstä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat