Paikalliset

Turkulaisen katugallup: Mikä on kuntaveron kipuraja?

Kimmo Laine

Kaupunkilehti Turkulainen kysyi Turussa, mitä mieltä väki on kunnallisesta tuloveroprosentista.

Kysymykset olivat: Mikä olisi hyvä kuntaveroprosentti? Mikä olisi kipuraja, joka saisi miettimään muuttoa naapurikaupunkiin?

 

Kimmo Laine, Turku

Nykyinen on ihan hyvä. En minä muuta Turusta mihinkään.

 

Jarmo Lempinen, Turku

17 olisi sopiva. Minulla onkin 17, kun olen eläkeläinen. 20 prosenttia olisi kipuraja, mutta en minä mihinkään pois muuta, kun ikäni olen Turussa ollut.

 

Lauri Haimi, Turku

En tiedä, nykyinen on ihan sopiva, ei sitä tarvitse laskea. Varmaan 22–23 prosenttia olisi sellainen, että rupeaisin katsomaan. Turussa on kuitenkin hyvät palvelut ja kaikki lähellä, en minä esimerkiksi Raisioon tai Kaarinaan verojen takia muuttaisi.

 

 

Juho Raahensalo, Turku

Nykyinen on aika hyvä, keskitasoa. Jos vero nousisi paljon naapurikuntien yläpuolelle niin sen jälkeen varmaan katsoisin esimerkiksi Kaarinaan.

 

 

Milla Tiainen, Turku

Olen periaatteessa valmis maksamaan ainakin näin korkeaa veroa, jos sillä mahdollistetaan palvelut. Ehkä 21 prosenttia kuulostaa vielä mahdolliselta. Pieni korotus on vielä siedettävä.

 

 

Mari Ahtinen, Masku

15 olisi aika realistinen! En minä kyllä verojen takia vaihda asuinpaikkaa, verorahat menevät hyvään tarkoitukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Turkulaisen valtuustokysely: Veroprosentin nostolle lähitulevaisuudessa vahva ehkä8.1.2020 07.00
Veronmaksajat: Satasen palkankorotuksesta melkein puolet veroihin – progressio iskee nopeasti lisäansioihin16.12.2019 09.47
Uutissuomalainen: 12 suurimmasta kaupungista kolme nostaa veroja jo ensi vuonna – Turunkin veroprosentti saattaa nousta tulevaisuudessa11.12.2019 07.00
Turku pitää veroprosentin entisellään – Fölin lippuhintoihin ei korotuksia, pysäköinnistä halutaan lisää tuottoja12.11.2019 08.16

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat