Paikalliset

Miksi TPS:n peleissä ei ole katsojia? Pitkän linjan kausikorttilaiset kertovat oman näkemyksensä

TPS:n kannattajat Iida Pinta (vas.), Heidi Aaltonen ja Santeri Pinta ovat nähneet hallin lehterien tyhjenemisen.

Minna Harmaala

Näky SM-liigaottelussa Turussa on surullinen: jopa kannattajakatsomossa näkyy enemmän tyhjiä penkkejä kuin valkomustaa rekvisiittaa.

– Katsojamäärät ovat romahtaneet. Kun aloitin kausikortilla, oli mestaruuskausi ja hallissa oli kaikki paikat täynnä, toteaa Santeri Pinta, joka on istunut katsomossa kausikortilla jo kymmenisen vuotta.

Vaikka Tepsin meno kauniisti sanottuna ei vakuuta, hän ja 4–5 vuotta kausikortilla käyneet Iida Pinta sekä Heidi Aaltonen ovat tuttu näky jokaisessa kotipelissä.

– Eikö se ole tosifanin merkki? Turkulaisilta on emämunaus, että kun menee huonosti, ei muka tarvitsisi mennä peliin, Santeri Pinta toteaa.

Virallisten tilastojen mukaan katsojakeskiarvo on tällä kaudella ollut 4469, mikä on entiseen verrattuna katastrofi. Tämäkin luku saattaa olla yläkanttiin.

– Paljon puhutaan haamukatsojista. Sanotaan, että paikalla oli viisi tuhatta katsojaa, mutta itse näkee, että paikalla on kolme tuhatta, Santeri Pinta sanoo.

– En sitten tiedä, voiko baareissa olla kaksi tuhatta ihmistä, Heidi Aaltonen heittää.

 

Yksi ilmeinen syy katsojien vähyyteen on joukkueen heikko menestys, mutta myös johdon toimilla on kannattajien mukaan ollut merkitystä.

– Yhdessä vaiheessa kannattajat boikotoivat pelejä, kun seurajohto ei kuunnellut kannattajien mielipiteitä ja suunnitteli päävalmentajan erottamista, Santeri Pinta kertoo.

– Silloin kukaan ei istunut kannattajakatsomossa, Aaltonen toteaa.

– Tai ei tullut ollenkaan, lisää Iida Pinta.

Nyt rummut taas soivat, vaikka Tepsin peli kompuroi. Nykyjohdon toiminta on kausikorttilaisten mielestä jo paljon avoimempi ja ottaa kannattajat enemmän huomioon.

– Mutta liike tuli ehkä liian myöhään, miettii Santeri Pinta.

Vakiokävijät arvioivat, että pahin yleisökato on kuitenkin jo takanapäin.

– Katsojia oli yhdessä vaiheessa tuhat per peli. Katsomossa näkyi pelkkiä punaisia penkkejä, Aaltonen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

TPS:n otteluiden yleisömäärä on romahtanut – Juhani Tamminen: Jos olisin TPS:n toimitusjohtaja, hyppäisin Aurajokeen10.1.2020 08.10
HIFK:n Jan Lundell rikkoo tänään turkulaislegenda Timo Nummelinin ennätyksen - pitäisikö pappa-Numppa laittaa TPS:n kokoonpanoon loppukaudesta?9.1.2020 17.47
Juttua täydennetty kommenteilla: Yli 35 vuotta joukkueelle työskennellyt "Mr. TPS" jää eläkkeelle – "Menestyksen vuodet tulevat uudestaan"17.12.2019 13.24
TPS pudotti uutispommin – Raipe astuu ruoriin29.11.2019 09.50
Todellinen yllätysnimi TPS:n ensi kauden päävalmentajaksi29.11.2019 09.11

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat