Paikalliset

TuTo perusti tukirahaston vähävaraisille – tuki on tärkeä kannustin myös harrastuksen aloittamiselle, muistuttaa toiminnanjohtaja Sini Paakkinen

Sini Paakkinen aloitti 90-vuotiaan monilajiseuran toiminnanjohtajana viime vuoden lokakuun alussa.

Teemu Nurmi

Turun Toverit ry perusti syksyllä 2018 rahaston, josta tuetaan vähävaraisia perheitä seuran eri urheilulajien harrastamisesta aiheutuvissa kuluissa. Tavoite on, että yksikään TuTon ja sen verkostoseuran lapsi tai nuori ei joutuisi lopettamaan liikuntaharrastusta taloudellisista syistä.

Lokakuussa 2019 TuTo ry:n toiminnanjohtajana aloittanut Sini Paakkinen aloitti tukirahaston ideoinnin kesällä 2018 työskennellessään seurassa kehittämiskoordinaattorina. Paakkinen kertoo ajatuksen syntyneen, kun hän Suomen Jääkiekkoliitolle lähteviä tukihakemuksia käsitellessään ymmärsi, miten vaikeissa olosuhteissa monet perheet elävät.

– Sinä vuonna hakijoista ainoastaan yksi kolmasosa sai lopulta myönteisen tukipäätöksen liitolta ja kauden aikana useampi nuori kiekkoilija tippui lopulta pois. Tilanne tuntui kestämättömältä. Tuen tarve oli juuri konkretisoitunut surullisella tavalla monessa perheessä, hän sanoo.

Jääkiekko nousee TuTon lajeista vahvimmin esiin myös TuTo ry:n oman tukirahaston hakemuksissa, koska sen kustannukset ovat suurimmat. Seura kertoo nettisivullaan, että 700 euron tuella mahdollistuu 13-vuotiaan nuoren kiekkoharrastuksen säilyminen yhden vuoden, kun taas 50 euron tuella lapsi voi jatkaa painiharrastusta.

– Jollekin perheelle hyvin pienikin taloudellinen tuki voi olla suhteellisesti merkittävämpi kuin suurempi summa toiselle perheelle, Sini Paakkinen muistuttaa.

Rahastoon ovat lahjoittaneet sekä yritykset että yksityiset. Paakkinen kertoo esimerkin yrityksestä, joka myi vanhat työkoneensa pois ja ilmoitti TuTolle halustaan antaa rahat tukirahastoon.

Tuen kohdistamisesta päättää rahastoryhmä, joka kokoontuu neljä kertaa vuodessa. Ryhmään kuuluva toiminnanjohtaja ottaa hakemukset vastaan ja tekee niistä täysin anonyymejä. Hän esittelee hakemukset ryhmälle sellaisina, että niistä ei voi tunnistaa hakemuksen lähettäjää.

Tukirahasto on TuTossa pysyvä toiminto.

– Valitettavasti tarve sellaiselle ei poistu. Tuki on tärkeä kannustin myös harrastuksen aloittamiselle, mikä on tärkeää, koska lapset ja nuoret eivät liiku tarpeeksi, Sini Paakkinen sanoo.

Jääkiekko ja jumppa ovat TuTon suurimpia liikuttajia, mutta Paakkisen mukaan seurassa täytyy aina muistaa kiinnittää huomio siihen, että kaikkien lajien toimijat tulevat kuulluiksi. Hyvä puoli on se, että lajien välillä on yhteistyötä, jota pitää entisestään kehittää ja vahvistaa, Paakkinen toteaa.

90-vuotiaan Turun Tovereiden lajeja ovat jääkiekko, yleisurheilu, lentopallo, koripallo, jalkapallo, paini, pöytätennis, salibandy sekä jumppa. Lisäksi veteraaneilla on omaa toimintaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat