Paikalliset

Kaupunginvaltuutetut: Kakolan funikulaari saa pysyä ilmaisena

Teemu Nurmi

55 prosenttia Turkulaisen kyselyyn vastanneista Turun kaupunginvaltuutetuista vastasi ei, kun heiltä kysyttiin, pitääkö Kakolan funikulaarista tehdä maksullinen. Valtuutetuista 14 prosenttia kannatti rinnehissin muuttamista maksulliseksi. Tilanteen tekee kimurantiksi se, että 24 prosenttia kertoi kannakseen ehkä.

– Ei hisseistä peritä maksua, Ulla-Maija Vierimaa (kok.) tiivistää monen valtuutetun kannan.

Funikulaari saattaa tulla maksulliseksi ja liitetyksi Föli-verkostoon, jos Turun kaupunki joutuu turvautumaan talouden sopeuttamisohjelmassaan niin sanotun B-korin vaihtoehtoihin, joista yksi on funikulaarin muuttaminen maksulliseksi.

 

Moni maksuttomuutta kannattava valtuutettu muistuttaa, että maksullisuutta ei kannata harkita enää nyt.

– Ei enää tässä vaiheessa maksulliseksi. En usko, että muutostöistä saataisiin kannattavia. Alkujaan ryhmämme kannatti funikulaarin maksullisuutta osana Föliä, Toni Eklund (sd.) perustelee.

 

Maksuttomuuden kannalla on kuusi vihreiden, viisi SDP:n, viisi kokoomuksen ja neljä perussuomalaisten kaupunginvaltuutettua.

– Kysymyksessä on rinnehissi. Kotitalomme hissimaksu sisältyy yhtiövastikkeeseen, Mikael Miikkola (ps.) toteaa.

– Kakolanmäelle ei ole muuta esteetöntä kulkumahdollisuutta. Siksi ei olisi oikein asettaa maksua, jonka vain osa kaupunkilaisista pystyy ohittamaan omalla valinnalla, Riina Lumme (vihr.) kommentoi.

 

Funikulaarin maksullisuutta kannattaa kolme kokoomuksen sekä yksi SDP:n ja yksi vasemmistoliiton valtuutettu. Pentti Huovinen (kok.) linjaa, että ilmaisia palveluja ei ole ja funikulaari pitää liittää osaksi Föliä.

– Kakolaan tulee hyvin paljon muutakin toimintaa kuin asumista. Mielestäni näiden toimintojen käyttäjät voisivat suorittaa pienen maksun. Tästä on esimerkkejä muualta Euroopasta, Alpo Lähteenmäki (vas.) ehdottaa.

Kysely

Eniten vastaajia kokoomuksesta

Turkulainen lähetti joulu-tammikuussa kyselyn kaikille Turun kaupunginvaltuuston 67 varsinaiselle jäsenelle. Heistä vastasi 42 eli noin 63 prosenttia.

Kokoomuksen ryhmästä vastasi 11 valtuutettua 17:stä eli he muodostivat vastaajista 26 prosenttia.

Vihreistä vastasi 9/14 ja SDP:n valtuutetuista 9/12, molempia oli vastaajista 21 prosenttia.

Vasemmistoliitosta vastaajia oli 7/12 eli 17 prosenttia vastaajista.

Perussuomalaisista vastasivat kaikki 4 valtuutettua ja heidän osuutensa oli 10 prosenttia.

RKP:stä vastasi 1/2 ja sinisten ainoa valtuutettu, molemmat muodostivat runsaat 2 prosenttia vastaajista.

Kyselyyn eivät vastanneet keskustan ja kristillisdemokraattien ryhmät. Keskustalla on 2 valtuutettua ja kristillisillä 1.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Funikulaarin huolto- ja ylläpitokustannukset ovat maksaneet toistaiseksi 95 000 euroa – jutussa on arvio, mitä maksuttoman rinnehissin arvioitiin aikoinaan maksavan vuodessa22.1.2020 07.00
Nehän ovat kuin kaksi marjaa! – Kakolan funikulaari sai kävelykadulle pikkuserkun, katso kuvat30.7.2019 12.45
Kuka ottaa vastuun funikulaarin vioista, ja toimiiko funikulaari talvella? Projektijohtaja vastaa viiteen kiperään kysymykseen13.8.2019 07.00
Funikulaari jämähti taas lauantaina keskelle Kakolanmäkeä - hytti on täynnä ihmisiä6.12.2019 23.49

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat