Paikalliset

Mamma rimpuilee -bloggaaja: "Seuraavaksi missikisat ja Euroviisut"

Laura Satamo

Tomi Kangasniemi

Bloggaaja Laura Satamo on Vuoden Turkulainen 2019. Voitto tuli Satamolle yllätyksenä.

– Kun ehdokkuus julkistettiin, ajattelin, ettei mitään tsänssiä. En ole NHL-tähti enkä Matti ja Teppo. Tuli yllättävä loppukiri, kiitos somen.

Kisassa annettiin 10 513 ääntä, joista Satamo sai peräti 3944. Toiselle sijalle äänestyksessä sijoittui jääkiekkoilija Kaapo Kakko, joka johti kisaa aivan äänestyksen loppumetreille saakka. Kakon äänisaalis oli lopulta 2507 ääntä. Kolmannelle sijalle ylsi vanhempi konstaapeli Vesa Jauhiainen 948 äänellä.

 

Satamon blogi Mamma rimpuilee kuvailee lapsiperheen elämää lämpimästi ja huumorilla. Blogi sai alkunsa, kun Satamo luki aikansa perheblogeja, joissa tuntui korostuvan suorittaminen.

– Tuntui, että äitiyttä pitää suorittaa ollakseen hyvä äiti. Vanhemmuuteen voi suhtautua lempeämmin ja huumorilla. Blogissa nauran itselleni ja annan myös muille mahdollisuuden nauraa itselleen. Ei äitiyden tarvitse olla suorittamista.

Satamon blogi-päivitykset leviävät myös Instagramissa ja podcastina. Hänellä onkin some-kanavissaan kymmenien tuhansien yleisö. Vaikka some tunnetaan myös raadollisuudestaan, Satamo ei kertomansa mukaan ole saanut ikävää palautetta.

– Yleinen kommentti on, että ihanaa, kun puhutaan näistä. Tulee normaali olo, ja voi nauraa itselle.

Some-persoonista syntyy myös käsitys, että he ovat koko ajan somessa ja se aika on pois live-kontakteista. Satamo kertoo, että hänen kohdallaan ei näin ole.

– En ole koko ajan somessa. Joskus olen enemmän, mutta välillä teen yhden päivityksen ja siihen menee muutama minuutti. Ei some ohita kanssakäymistä ihmisten kanssa.

 

Satamon blogi on vienyt hänet jo moneen muuhunkin tehtävään. Auran Aalloilla hän on juontanut jo 1,5 vuotta siellä. Lisäksi hän tarjoaa yrittäjänä mainostuotantoa, koulutusta, workshoppeja ja tekee myös juontokeikkoja.

– Tämä on nyt jo vienyt niin moneen asiaan, että olen todennut leikilläni, että seuraavaksi tulevat missikisat ja Euroviisut. Lisäksi minut valitaan Turun pormestariksi ja Varsinais-Suomen presidentiksi, Satamo naurahtaa.

Kävi miten kävi, Turku on ja pysyy Satamon sydämessä.

– Tämä on aivan ihana kaupunki. On paljon kulttuuria ja hyviä ravintoloita. Turkulaisista ajatellaan, että he ovat hitaasti lämpiäviä, mutta he ovat äärettömän aitoja. Kun pääset väleihin, on tarjolla lämmintä ystävällisyyttä, Satamo kiittelee.

Kuka?

Laura Satamo

37-vuotias

perheeseen kuuluu kaksi lasta

tunnetaan blogistaan Mamma rimpuilee

radiojuontaja Auran Aalloilla

oma markkinointialan yritys

valittiin Vuoden Turkulaiseksi 2019

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Huh huh mikä loppukiri, johtopaikka vaihtui Vuoden Turkulainen -äänestyksessä – Vielä tänään ehtii äänestää24.1.2020 14.45
Kaapo Kakko johtaa Vuoden Turkulainen -äänestystä – musta hevonen listan ulkopuolelta hyppäsi kilpaan mukaan13.1.2020 13.05
Moni bloggaaja syyllistyy piilomainontaan: "Kuluttajan on voitava tunnistaa mainos mainokseksi yhdellä silmäyksellä"14.8.2018 10.28
Suosikkibloggari Veera Bianca paljastaa, miten dramaattinen onnettomuus synkensi hänen elämänsä – "Oli helpompi istua kattobaarissa"10.11.2019 20.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat