Paikalliset

Salon seudulla raju takaa-ajo - poliisi ajoi kovimmillaan 200 km/h, mutta pakenija loittoni näkyvistä

Kuvituskuva.

Arkisto / Jussi Vehkasalo

Salossa oli lauantaina hurja takaa-ajotilanne.

Poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän noin kello 21.30. Henkilöauto ajoi moottoritiellä kovaa ylinopeutta ja aiheutti ajotavallaan vaaraa muille tienkäyttäjille Salossa.

Hetkeä myöhemmin Saab-merkkinen auto ajoi poliisipartiota vastaan 110-tiellä Uskelanjoen kohdalla. Poliisi lähti auton perään ja kytki hälytysvalot päälle. Tämän jälkeen auto lisäsi selvästi vauhtia. Se käytti vastaantulijoiden kaistaa ja kääntyi Inkereentielle päin punaisia liikennevaloja. Inkereentiellä poliisiauton nopeus oli 150 km/h, mutta loittoni poliisista. Inkereentiellä on 50 km/h nopeusrajoitus.

Pakenevan ajoneuvon tehtävälle liittyi useita poliisipartioita. Auto pakeni poliisia Anjalan ja Mahlakankareen alueilla huomattavalla ylinopeudella ja käytti paetessaan kevyenliikenteen väyliä. Alueilla on 40 km/h nopeusrajoitus.

Pakenija palasi Inkereentielle ja ajoi kohti Pertteliä ja kääntyi Tupurin liikenneympyrästä takaisin kohti Salon keskustaa. Inkereentieltä pakenija kääntyi 110-tielle kohti Turkua ja kääntyi 110-tieltä Hämeentielle kohti Someroa. Paetessaan pakenija käytti useasti vastaantulijoiden kaistaa sekä huomattavaa ylinopeutta ja ohitteli vaarallisesti muita autoja.

Hämeentiellä poliisipartion nopeus oli yli 160 km/h, mutta auto loittoni jälleen poliisista. Hämeentiellä on aluksi 50 km/h nopeusrajoitus ja tien muuttuessa Somerontieksi 80 km/h nopeusrajoitus. Pakenija kääntyi Somerontieltä moottoritielle Turun suuntaan, jonka jälkeen se katosi poliisin näköpiiristä.

Poliisin nopeus moottoritiellä oli yli 200 km/h, mutta poliisi ei pakenijaa tavoittanut. Moottoritiellä on 100 km/h nopeusrajoitus. Paimion keskustassa, tehtävään liittynyt poliisipartio sai näköhavainnon autosta ja yritti pysäyttää pakenijaa. Auto ajoi Paimion keskustassa poliisia hetken karkuun, mutta poliisi sai pakkopysäytettyä ajoneuvolla kiilaamalla pakenijan. Marttilalaisella miehellä ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta ja hän puhalsi poliisin alkometriin 1,7 promillen lukeman.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat