Puheenaihe

Sairaana ei pidä mennä apteekkiin, asioida voi myös etänä verkossa

Reseptilääkkeiden hakemiseen voi valtuuttaa Suomi.fi-valtuuksissa kenet tahansa – niin puolison, sukulaisen kuin tutun tai auttamishaluisen naapurin.

Sanna Jokela

Flunssaoireista kärsivien ei pidä tulla nyt itse apteekkiin, jotta muut asiakkaat ja apteekin henkilökunta välttyvät mahdolliselta koronavirustartunnalta, tiedottaa Apteekkariliitto.

Useilla apteekeilla on myös verkkoapteekki, jossa voi asioida etänä, Apteekkariliitto muistuttaa.

Flunssaoireita potevien asiakkaiden kannattaa pyytää läheistään hoitamaan apteekkiasiointi puolestaan. Sama koskee ikääntyneitä ja perussairauksia sairastavia.

 

Reseptilääkkeitä hankittaessa puolesta asioivalla pitää olla mukanaan potilaan Kela-kortti ja tieto noudettavista lääkkeistä. Suomi.fi-palvelussa voi tehdä myös puolesta asioinnin valtuutuksen.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea kehottaa malttiin lääkkeitä ostettaessa. Ylisuuria kotivarastoja ei pidä koronaviruksen aiheuttamassa erikoistilanteessakaan hankkia varmuuden vuoksi.

 

Fimea on myös ohjeistanut apteekkeja toimittamaan toistaiseksi vain yhden pakkauksen itsehoitoon tarkoitettuja kipu- ja kuumelääkkeitä asiakasta kohden.

Apteekki.fi -sivustolle päivitetään ohjeita ja sivustolla on myös linkit apteekkien verkkoapteekkeihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Apteekit alkavat rajoittaa lääkemyyntiä – lääkkeiden loppuminen sai Fimean suitsimaan hamstrausta16.3.2020 09.22
Apteekit valmistavat itse käsidesiä ja päivittävät varautumissuunnitelmiaan – "Lääkkeitä ei tarvitse hamstrata"13.3.2020 09.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat