Paikalliset

Vapaita hoitajia jo ilmoittautunut sairaanhoitopiirille ja Turun kaupungille – Näin pahentuvan koronaepidemian aiheuttamaan hoitajien lisätarpeeseen varaudutaan

Kuvituskuva.

Jaana Kautto

Sekä Turun kaupunki että Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ovat saaneet kyselyitä työstä hoitajilta, jotka eivät tällä hetkellä ole alan töissä.

– Rekrytointipalveluihin ilmoittautuneita on tullut tämän viikon aikana alle kymmenen, mutta he halusivat toimia heti, kun kyselyitä alkoi tulla. Osa on ollut yhteydessä suoraan hyvinvointitoimialaan puhelimitse tai sähköpostitse ja hakemuksia on tullut myös Kuntarekryn sijaisrekisteriin, kertoo va. hallintopäällikkö Hanna Haukkasalo Turun kaupungilta.

Jatkossa kyselyt on ohjattu rekrytointipalveluiden sijaan hyvinvointitoimialaan.

– Terveyspalvelujen ylihoitajat kertovat, että heihin on ollut yhteydessä joitakin sairaanhoitajaopiskelijoita ja meillä aikaisemmin työskennelleitä hoitajia, Haukkasalo kertoo.

Sairaanhoitopiiristä kerrotaan, että kyselyitä on tullut maltillisesti.

– Olemme saaneet viestejä omilta työntekijöiltä jotka ovat virkavapaalla tai muualla töissä, sanoo sairaalaylihoitaja Tuija Lehtikunnas.

 

Terveydenhuollossa on varauduttu siihen, että henkilöstöä tarvitaan koronavirusepidemian kiihtyessä lisää.

– Tunnistamme meillä toimineet sijaiset ja omat työntekijämme jotka ovat virkavapailla tai muilla vapailla. Edellä mainitun lisäksi huomiomme ja tunnistamme terveysalan opiskelijat, Tuija Lehtikunnas kertoo.

Hänen mukaansa henkilöstöresurssi näyttää sairaanhoitopiirissä tällä hetkellä hyvältä. Lisärekrytointien tarvetta arvioidaan päivittäin.

– Henkilöstösuunnittelu on osa poikkeusolojen valmistautumista.

 

Tässä vaiheessa on Hanna Haukkasalon mukaan vielä vaikea sanoa, miten paljon lisäapua tarvitaan.

– Riippuu siitä miten epidemia etenee. Ehkäisevästä terveydenhuollosta siirtyy terveysasemille melko runsaasti hoitajia, jotka tekevät terveysasemilla puhelintyötä ja erilaista vastaanottotyötä. Tässä vaiheessa emme osaa vielä arvioida tarkemmin.

Haukkasalo kertoo, että koko Turun kaupungin henkilökunnalle on tehty kysely sosiaali- ja terveydenhuoltoalan koulutuksesta ja osaamisesta, jota voidaan hyödyntää tarvittaessa.

Haukkasalon mukaan kaksi töihin tarjoutunutta on jo aloittanut työskentelyn terveyspalveluiden vuodeosastolla.

– Olemme kiitollisia kaikille tarjoutuneille ja kaikkia tarjoutuvia pyydetään jatkossa laittamaan sähköpostia suoraan Turun terveyspalveluihin ylihoitajille Anne Ryhäselle tai Jaana Piispaselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

THL ja Turun yliopisto ennustavat: Noin 11 300 ihmistä tarvitsee koronan takia sairaalahoitoa, 3 600 tehohoitoa25.3.2020 15.40
Koronaan on kuollut kolme ihmistä Suomessa – THL: "Riski tartunnan saamiselle on kohonnut koko maassa"25.3.2020 15.58
Sairaana ei pidä mennä apteekkiin, asioida voi myös etänä verkossa16.3.2020 13.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat