Vapaa-aika

Kolmen miljoonan klikkauksen ihmepoika

Robin ei ole ehtinyt vähään aikaan käydä taekwondo-tunneilla, mutta pääsi sentään laskettelemaan maanantaina.

Oskari Valtonen

Paperilentokone viuhahtaa huoneesta käytävälle. Perässä tulee iloinen Robin, joka ei näytä pätkääkään väsähtäneeltä aikuisten lapsellisiin kysymyksiin. Nuori mies on vastaillut niihin monta tuntia putkeen, mutta virnuilee ja on vauhdikas edelleen. Energiaa riittää.

Energiaa on tarvittukin. 13-vuotias turkulainen on ollut hirveässä pyörityksessä viime viikon maanantaista asti. Silloin julkaistiin laulajan Frontside Ollie -sinkku ja sen video. Robinin poprock-henkistä videota oli tämän viikon torstaiaamuun mennessä käyty Youtubessa katsomassa yli 3,1 miljoonaa kertaa.

Robinin naama on vilahdellut mediassa. Tiistaina hän antoi muutaman tunnin haastatteluja Turussa. Keskiviikkona oli vuorossa Helsinki. Samalla järjestettiin Summeri-ohjelman fanitapaaminen, johon pääsi kaksi onnellista fania.

Robinilla ei ole tietoa siitä, kuinka kaukana Turusta Frontside Ollieta on käyty katsomassa. Fanipostia on tullut ympäri Suomen ja niin paljon, että Robin ei niitä kaikkia ehdi lukea.

– Olen kauhean otettu siitä, että jotkut ovat pyytäneet multa neuvoja siinä, miten pääsisi eteenpäin laulajanuralla, Robin kertoo vähän hämmentyneenä.

Koulussa taas moni on halunnut yhteiskuvaan Robinin kanssa ja nimmareita on saanut jakaa läjäpäin. Koulussa hänen julkisuuteen on kuitenkin jo totuttu. Vanhat kaverit ovat tienneet jo pitkään Robinin musiikkiharrastuksesta.

Robin osallistui jo vuonna 2009 Moskovassa pidettyyn New Wave -laulukilpailuun. Kilpailijat harjoittelivat kaksi viikkoa aamusta iltaan. Robin vetäisi kisassa Europen The final countdownin. Robin kutsuttiin vierailemaan myös seuraavan vuoden kilpaan Ukrainaan.

Moskovan New Wave -kisaa seurasi televisioista noin 100 miljoonaa ihmistä. Turkulaislaulaja ei jännittänyt esiintymistä lainkaan.

– En ajatellut, että tätä katsoo 100 miljoonaa ihmistä eikä mua oikeastaan iso yleisö jännitäkään. Paljon jännittävämpää on esiintyä pienemmän porukan edessä, Robin sanoo.

Robin työsti kokopitkää albumia lähes vuoden. Äänitystahti poikkeaa aikuisesta artistista siinä, että koululainen ei voi olla kuukautta putkeen studiossa. Levy Koodi saatiin valmiiksi viime vuoden lopulla ja julkaistaan 22. helmikuuta.

Robinilta löytyy netistä jo epäviralliset videot, joissa hän soittelee kitaraa ja laulaa Justin Timberlaken Cry me a river sekä Tiktakin Lopeta. Mahtaako levyllä olla samanlaisia biisejä?

– Frontside Ollie edustaa sitä rokahtavaa poppia, mutta mukana on myös rauhallisempia biisejä, Robin kertoo.

Robinin biisejä ovat vääntäneet muun muassa Jimi Constantine (ent. Jimi Pääkallo) ja Maki Kolehmainen, 1990-luvun hittibändi Aikakoneen säveltäjä. Juuri Kolehmainen havaitsi aikoinaan Robinin lahjakkuuden New Wave -kisan kautta.

Frontside Ollien sanoituksista vastaavat Kolehmaisen, Consantine, Bernard Grobman ja Sana Mustonen. Robin on ollut mukana vaikuttamassa sanoitusten sisältöön.

Laulamisen ohella Robin osaa todistettavasti soittaa kitaraa. Lisäksi hän käy musiikkiopistolla pianotunneilla. Artisti ei vielä uskalla miettiä tuleeko musiikista hänelle ammatti, mutta jonain päivänä hän ainakin haluaa tehdä omia biisejään.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat