Juttutuokio netissä johti alttarille

Moni suomalainen on löytänyt pysyvän kumppanin netin deitti- ja keskustelupalstoilta.

Ulla Yliherne

Vantaalainen Katja Niemi muistelee kirjautuneensa radiokanava NRJ:n verkkosivujen keskustelupalstalle vuonna 1999. Tarkoituksena oli kuluttaa aikaa chattailemalla omaksi iloksi. Nimimerkin turvin löytyikin sattumalta kiinnostava keskustelukumppani, jonka kanssa juttu luisti hyvin.

– Taisimme jutella Matiaksen kanssa muun muassa työstä ja iästä. Lopuksi sovimme, että tavataan huomenna samassa paikassa, samaan aikaan. Juttelimme keskustelupalstalla useamman viikon ennen kuin vitsinä heitimme, että ehkä meidän pitäisi tavata oikeasti kun kerran juttu luistaa näin hyvin, Niemi kertaa.

Tapaaminen sovittiin yleiselle paikalle Helsingin keskustaan ja ilokseen pariskunta huomasi, että verkossa syntynyt yhteys löytyi myös tosielämässä. Tarina sai onnellisen käänteen, sillä kesällä 2005 vietettiin pariskunnan häitä. Nykyisin perheeseen kuuluu myös kaksi päiväkoti-ikäistä poikaa.

Mies oli viilannut omaa ikäänsä vähän ylöspäin, koska minä olin vanhempi.”

Niemi kertoo, että hänen miehensä on ainut chattipalstalla tapaamistaan keskustelukumppaneista, jonka kanssa hän on lähtenyt treffeille.

– Kyllä minua jossain vaiheessa epäilytti, että onkohan siellä toisen tietokoneen ääressä oikeasti sellainen henkilö, joka hän kertoo olevansa, Katja Niemi muistelee.

Onnellisia kokemuksia nettideittailusta on myös espoolaisella Heidi Kemppaisella, jolle tulee maaliskuussa täyteen kymmenen vuotta parisuhteessa. Oma rakas Tuomas löytyi City.fi:n deittipalvelun kautta.

– Me näimme ensimmäisen kerran maaliskuussa ja syyskuussa muutimme yhteen ja menimme kihloihin.

Tästä eteenpäin suhde on edennyt tasaisesti kohti uusia haasteita. Häät tulivat kyseeseen 2007 ja ensimmäinen lapsi syntyi pari vuotta myöhemmin.

Moni kertoo nettitreffeillä itsestään kaunistellun totuuden. Deitti-ilmoitus on aina vähän niin kuin mainos.”

Heidi oli nähnyt deitti-ilmoitusten perusteella muutaman ihmisen, mutta nämä oli jääneet kertaluontoisiksi treffeiksi. Tuomaksen kanssa Heidi oli ennen ensinäkemistä jutellut monta kertaa puhelimitse ja käynyt sähköpostikeskusteluja, joten Heidi tiesi mitä odottaa.

– Moni ihminen kertoo nettitreffeillä itsestään kaunistellun totuuden, koska deitti-ilmoitus on aina vähän niin kuin mainos. Eli ihan aina ei ole ollut korkeat odotukset treffejä ennen, Kemppainen muistuttaa nettideittien odotusarvoista.

Nettitreffailun aikoina Heidi asui vielä pienellä paikkakunnalla, josta on vaikeampi löytää seuraa

– Ravintoloissa juokseminen ei kuulunut harrastuksiin, joten nettideittipalvelut olivat helpompi vaihtoehto, Kemppainen toteaa.

Käyttäjän ulla.yliherne@media.fi kuva
Ulla Yliherne