Remontoitu Kultatalo tuo aivan uusia liikkeitä

Uudistunut Kultatalo avaa ovensa 28. maaliskuuta. Joitakin liiketiloja on vielä silloin tyhjillään.

Oskari Valtonen

Hansakorttelin täysin uudistunut Kultatalo avautuu remontin jälkeen 28. maaliskuuta 2012. Kaikilla liiketiloilla ei avajaispäivänä vielä ole vuokralaista, mutta silloinkin uusia liikkeitä avautuu kymmenen ja ravintoloita neljä.

Vaateliikkeistä Kultatalossa sijaitsevat jatkossa Accessorize, Crocs Store, Cubus, Esprit, Slam Store sekä Promod. Vapaa-ajanvaatteita ja teknisiä purjehdus- ja urheiluvaatteita tarjoava Slam Storen Kultatalon liike on ensimmäinen koko maassa. Myöhemmin avautuvat myymälät Espooseen ja Vaasaan.

Promod, joka on kansainvälinen naisten muotiketju, ei ole ennen ollut Turussa. Accessorizella on liike myös Skanssissa ja Cubuksella Myllyssä, Crocs Store siirtyy Kultataloon Thaliasta. Espritin liike on ollut pitempään Skanssissa, mutta pian se on Kultatalon lisäksi myös Myllyssä.

Stenders avaa Slam Storen tapaan ensimmäisen Suomen myymälänsä Kultataloon. Stenders-cosmetics on kansainvälinen kosmetiikkayritys, joka valmistaa luonnonmukaista kosmetiikkaa sekä kylpy- ja vartalonhoitotuotteita. Yhtiön mukaan monet tuotteet perustuvat muinaisiin tietoihin ja resepteihin.

Ruotsalainen kellokauppaketju Ur&Penn laajentaa Suomen toimintojaan avaamalla liikkeen Kultataloon. Ketju, joka on sanonut mullistavansa sekä kellojen myyntimarkkinat että käyttökulttuurin, avasi viime vuonna myymälät Lahteen ja Jyväskylään. Ensi viikolla ovat Rovaniemen myymälän avajaiset. Jäätelöbaari Spice Ice on jatkossa Kultatalossa. Vielä nyt se sijaitsee Antintalossa. Kultataloon muuttaa niin ikään Instrumentarium.

Kultatalon ruokapaikat sijoittuvat kolmanteen kerrokseen, jonne avataan uusi Hansa Food Court -osio. Rax Buffet ja Subway ovat jo tuttuja ravintoloita. Bambu on aasialaistyyppinen ravintola ja Pizzerium taas paikallisen yrittäjäpariskunnan, suomalaisnaisen ja italialaismiehen, perustama ravintola, jossa valmistetaan perinteistä italialaista pannupizzaa.

Uudistuneen Kultatalon myötä Hansakortteliin saadan ensimmäistä kertaa myös oikeat sosiaalitilat lastenhoitomahdollisuuksineen.

Käyttäjän Teemu Nurmi kuva
Teemu Nurmi