Vaalikoneemme on nyt avattu!

Vapaa-aika

Kaupunginosaviikot jatkuvat Turussa

Kaupunginosaviikot ry perustettiin kolmisen viikkoa sitten. Kuvassa yhdistyksen puheenjohtaja Tapio Peltomaa.

Oskari Valtonen

Kaupunginosaviikot ry:n tarkoituksena on jatkaa viime vuoden menestyksekkäitä viikkoja ja yhtälailla myöskin kehittää niitä.

– Pyrimme mahdollistamaan yhdistyksemme tuella, että kulttuuripääkaupunkivuonna hyvin alkanut prosessi jatkuu, kertoo Kaupunginosaviikot ry:n puheenjohtaja Tapio Peltomaa.

Kaupunginosaviikkojen tavoitteena on tehdä kaupunkia tunnetuksi alueen asukkaiden, muiden kaupunkilaisten ja myös vierailijoiden piirissä. Sen avulla halutaan luoda aktiivinen, yhteistyökykyinen sekä tuottelias kaupunginosien verkosto.

– Tavoitteena on myös tukea yhteisöllisyyttä ja ehkäistä syrjäytymistä, sillä yhteisömme alkavat olemaan jo niin suuria, että jonkun on paikallistasollakin koottava ihmisiä hoteisiinsa. Mielestäni tämä yhdistys voi auttaa siinä, että saamme tuettua näitä paikallistoimijoita, joita on valtava joukko, Peltomaa jatkaa.

Peltomaan mukaan Kaupunginosaviikot ry:n koordinoimilla viikoilla lisätään asukkaiden aktiivisuutta, viihtyvyyttä ja paikallistuntemusta.

– Olen itse huomannut esimerkiksi Länsi-Turun oppilaitosten ja koulujen kanssa toimiessa, että hyvin harva tuntee omaa kotiympäristöänsä. Länsi-Turussakin on hirveästi historia- ja kulttuuritaustaa, johon en ole itse törmännyt juuri lainkaan.

Kaupunginosaviikkoja Turku 2011 -säätiössä koordinoinut Miika Neulaniemi on tyytyväinen, että viikot jatkuvat yhdistyskentällä.

– Sinne ne mielestäni kuuluvatkin, sillä yhdistyksethän tätä toimintaa järjestävät.

Ohjelmahaussa tavoitteena on edelleen se, että kolmas sektori voi tänäkin vuonna hakea mukaan ohjelmaan.

– Ihmiset järjestävät itse tapahtumia omassa kaupunginosassaan, ja sitä tarkoitusta varten he saavat sekä taloudellista että viestinnällistä tukea tältä Kaupunginosaviikot-yhdistykseltä, kertoo Neulaniemi.

Kaupunginosaviikot ry:n ohjelmahaku alkaa maaliskuussa. Kaupunkilaiset voivat ehdottaa viikoille kaikenlaista tapahtumaa sekä toimintaa. Tärkeitä pointteja ohjelmien suhteen ovat paikallinen omaleimaisuus, monikulttuurisuus ja osallistuvuuden vahvistaminen.

– Haemme sellaista ohjelmaa, jossa useat tahot tekevät yhteistyötä. Siinä konkretisoituu Kaupunginosaviikkojen idea, jossa ihmiset tulevat yhteen, tekevät yhdessä asioita, tutustuvat uusiin ihmisiin sekä tekevät kaupunginosasta tuttavallisemman ja yhteisöllisemmän.

Lisätietoa 1.3. alkaen osoitteessa www.kaupunginosaviikot.net

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat