Varsinais-Suomen Viro-keskus

Sisaskin kuoro ensi kertaa yleisön edessä

Urmas Sisaskin kuoro esiintymässä Turun työväenopistolla.

Urmas Sisaskin kuoro esiintyi ensi kertaa turkulaisyleisön edessä 7.4.2015, kun se vietti kevätkauden päätteeksi avointen ovien harjoituksiaan ja toteutti samalla aidon kevätkonsertin.

Kuoromusiikin kaavoja rikkova konsertti piti yleisön mielenkiinnon koko ajan yllä. Välillä laulajat kuorsasivat lavalla, seuraavassa hetkessä kuoro kiersi salia johtajansa shamanistisen rummutuksen tahdittamana. Monipuoliseen ohjelmistoon kuului niin viron- kuin suomenkielisiäkin kappaleita. Salissa kuultiin Suomen kantaesitys Sisakin säveltämästä ja R. Einaston sanoittamasta ”Elu kivis” -kappaleesta ja konsertin päätti kahden taitavan solistin luotsaamana maailmankantaesityksensä saanut kuoron kotikaupunkia ylistävä Sisakin säveltämä ja Merje Ottmaan sanoittama ”Turku”.

Urmas Sisaskin kuoro on harjoitellut vasta viime syksystä asti. Kyseessä on Turun työväenopiston monikulttuurisen osaston Luupin uusi kuoro, ja laulajat ovat pääosin Turun seudulla asuvia virolaisia. Mukana on jo myös kaksi rohkeaa suomalaista kuorolaista! Kuoro jatkaa jälleen ensi syksynä Työväenopiston lukukauden käynnistyessä, ja mukaan odotetaan uusia laulajia.

Varsinais-Suomen Viro-keskus

Aikaisempia kirjoituksia

Varsinais-Suomen Viro-keskus

Varsinais-Suomen Viro-keskus ry on kaikille avoin kansalaisjärjestö, jonka tarkoituksena on edistää Suomen ja Viron yhteyksiä niin yksilöiden kuin yhteisöjenkin välillä. Turun Vanhalla Suurtorilla sijaitseva yhdistyksen toimisto palvelee myös Viron kunniakonsulaattina. 

 
Lisätietoja: www.viro-keskus.fi

Uusimmat mielipiteet