Lounais-Suomen Partiopiiri

Partiolaiset tuovat kesäleirin kaduille Partioviikolla

Erkki Lietzen

Partioviikolla partiolaiset näkyvät kaduilla ja toreilla ympäri Suomen. Vantaalla rikotaan lettujenpaiston ennätystä paistamalla räiskäleitä 48 tuntia putkeen, Taavetissa keitellään nokipannukahvia,  Mikkelin satamassa pääsee tutustumaan meripartioseikkailuihin luotsikutteri Sotkalla, Kannuksessa partiolaiset yöpyvät kaminateltassa koulun pihalla ja Ikaalisissa tempaistaan vanhainkodin asukkaita ilahduttaen. Sunnuntaina 24.4. partiolaiset kokoontuvat Turkuun perinteiseen kevätjuhlaan, Partioparaatiin.
 

Partioon voi tulla minkä ikäisenä tahansa

Partioviikon tapahtumien tavoitteena on innostaa uusia ihmisiä mukaan partioon.

”Partioon voi tulla minkä ikäisenä tahansa. Itse aloitin partion 13-vuotiaana, kun kaverini houkutteli minut mukaan. Lähdin kokeilemaan ja ensimmäisen kokoontumisen jälkeen olin ihan että wou, mitä kaikkea makeeta partiossa tehdään!” kertoo helsinkiläinen Niko Tamminen, joka toimii Haagan Eräveikot -lippukunnassa.

Kolmessa vuodessa Niko on ehtinyt osallistua arkisemman toiminnan ohella kesäleireille, kisoihin, tapahtumiin ja jopa Japanissa järjestetylle jamboreeleirille, joka kokosi yhteen 35 000 partiolaista kaikkialta maailmasta.  Partioviikolla Niko esittelee partiota Helsingin Narinkkatorilla Pop up -tapahtumassa sekä juontaa sunnuntaina Senaatintorilla Partioviikon huipentavan juhlan.

”Kaikki sanovat, että partio vain paranee iän myötä ja se on totta. Parasta tässä harrastuksessa on se, että voi valita mitä haluaa tehdä ja säädellä sitä kuinka paljon on mukana. Partiossa on mahdollista tehdä uskomattoman siistejä juttuja, jotka eivät olisi mahdollisia missään muualla”, Niko kuvailee.
 

Yhteisvastuukeräys huipentuu Partioviikolla

Partioviikko on partiolaisille myös Yhteisvastuukeräyksen loppuhuipentuma. Viikon tempauksissa partiolaiset osallistuvat keräykseen sekä tekevät hyviä töitä. Partion nuorten syrjäytymistä torjuva hanke on kirkon Yhteisvastuukeräyksen kotimaan kohde vuonna 2016.

Tutustu partioviikon tapahtumiin: www.partioviikko.fi

 

Lounais-Suomen Partiopiiri

Aikaisempia kirjoituksia

Lounais-Suomen Partiopiiri

 

Lounais-Suomen Partiopiiri ry on Suomen suurin partiopiiri. Piirin alueella toimii kaikkiaan 144 lippukuntaa ja niissä yhteensä noin 11 000 partiolaista. Partio on vastavoima ”ei kuulu mulle” -asenteelle. Partio on kaikille avointa, sitoutumatonta toimintaa niin metsässä kuin kaupungissa, niin maalla kuin vesillä. Partio on Suomen suurin nuorten vapaaehtoisjärjestö. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Tule mukaan! Lisätietoa löydät sivulta: www.partioon.fi

Uusimmat mielipiteet