Naisten Pankki Varsinais-Suomen aluesolu

Mitä maksaa ihmisyys?

Taannoin Turun keskustassa kävellessäni todistin tapahtumaa, joka herätti paljon ajatuksia. Vastaani tuli lastenvaunuja työntävä nainen, jolta edessäni raahustava nainen mitä ilmeisemmin pyysi rahaa. Tämä nainen, jolta rahaa oli pyydetty, ei ollut kaksikymppinen tyttönen vaan aikuiseen ikään ehtinyt ja elämänkokemusta saanut henkilö. Hänen vastauksensa oli: "Ei ole." Sitten hän jatkoi matkaansa ja sanoi vielä uudestaan, varsin kuuluvalla äänellä: "Ei todellakaan ole. Rouva on hyvä ja menee töihin."

Rouva on hyvä ja menee töihin. Ongelma oli sillä ratkaistu. Minua asia jäi vaivaamaan, sillä mistä me ulkopuoliset ylipäätään tiedämme, kuka on työkuntoinen ja kuka ei. Entä jos työtä on haettu masentumiseen asti? Parantaako oloa kehotus mennä töihin? Varsinkin näinä aikoina, mennäänkö sitä töihin noin vain? Entä jos rahaa pyytäneelle naiselle olennaista ei ollutkaan raha vaan se, että joku huomaa hänet? Että joku on ystävällinen? Että joku välittää? Tästä seuraakin kysymys, mitä maksaa ihmisyys?

Liberia on eräs Naisten Pankin hankkeiden kohdemaista, ja sinne tehtiin viime vuonna Naisten Pankin tutustumismatka. Saimme kuulla matkan kokemuksista Naisten Pankin Kevätpäivillä tammikuussa Helsingissä. Eräs näistä tarinoista liittyi siihen, miten liberialaiset naiset olivat hämmästelleet sitä, miten maassa josta he eivät ole koskaan kuulleetkaan, välitetään heistä ja kerätään varoja, jotta heillä olisi mahdollisuus toteuttaa unelmiansa. Tässä vaiheessa ymmärsin, että meidän vapaaehtoisten tekemällä työllä on sen rahallista arvoa paljon suurempi merkitys.

 Kyse on välittämisestä, jota voi osoittaa joka päivä tutuille ja tuntemattomille, lähellä ja kaukaa. Jos sinä haluat osoittaa välittäväsi kehitysmaiden naisista, osallistu Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumaan sunnuntaina 11.9. klo 11.00 alkaen. Turussa kävely lähtee Forum Marinumin edestä ja valittavana on eripituisia reittivaihtoehtoja. Ilmoittautumisohjeet löydät nettisivuiltamme.

Tästä kirjoituksesta alkaa blogihaaste, jonka ideana on haastaa muita bloggareita mukaan Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumaan. Täten haastan mukaan suositun Lady of The Mess -blogin kirjoittajan Arja P:n. Haasteblogien linkit julkaistaan Naisten Pankki Turku Facebook-sivuilla.

P.S. Minä välitän ja siksi minä kävelen.

Naisten Pankki Varsinais-Suomen aluesolu

Aikaisempia kirjoituksia

Naisten Pankki Varsinais-Suomen aluesolu

Naisten Pankki on Kirkon Ulkomaanavun hallinnoima rahasto kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon tukemiseksi. Naisten Pankin Varsinais-Suomen aluesolu toimii vapaaehtoisvoimin ja tukee Naisten Pankin toimintaa keräämällä varoja kehitysmaiden naisten auttamiseksi. Järjestämme tapahtumia ja olemme mukana muiden järjestämissä tapahtumissa.  Aluesolun aktiivit esittelevät Naisten Pankin toimintaa asiasta kiinnostuneille.

Uusimmat mielipiteet