Pääkirjoitus: Vuoden Turkulainen - hevonen vai ihminen?

Vuoden Turkulaisen 2016 äänestys alkaa tänään. Esiraati on jälleen valinnut kymmenen ehdokasta, joista te voitte äänestää omaa suosikkianne. Ihan jokaisen mielipidettä ei voi ennakkoon kysyä, joten kaikille ei selvää suosikkinimeä löydy, mutta erilaisia ehdokkaat ainakin ovat.

Joukossa on kirjailija, jääkiekkoilija, ruokalähettiläs, telakkajohtaja, kustantajapariskunta, elokuvakomissaari, poliisi, varajohtaja, vankilarakennusten isäntä sekä hevonen. On siis naista ja miestä, nuorta ja vähän varttuneempaa, erilaisia ammatteja ja...niin, hevonen.

Turun matkailumarkkinoinnista vastaavan Visit Turun hyväntekeväisyyshevonen Kiss My Turku on listan todellinen musta hevonen vaikka ruskea onkin.

Vuoden Turkulainen on valittu jo vuodesta 1985. Eniten voittoja ovat kahmineet väljästi määriteltynä viihdetaiteilijat kuten Lola Wallinkoski, Saku Koivu, Markku Heikkilä, Anneli Saaristo, Jethro Rostedt, Michael Monroe, Juhani Tamminen, Erik Mansikka ja viime vuoden ykkönen Makwan Amirkhani.

Juuri Mansikkaa ja Amirkhania yhdistävät hyvät somekontaktit. Toinen masinoi vahvan kampanjan, toinen vaan on jo muutenkin suosittu somehenkilö. Ääniä vyöryi sisään ennätysmäärät. 5-10 vuoden takaisia äänestyslukuja ei voi mitenkään verrata siihen, mitä parin viime vuoden aikana on tapahtunut.

Vuoden 2016 ehdokkaista kukaan ei ole varsinainen superjulkkis tai ennalta arvattava somehitti. Siksi kilvasta voi tulla kaikkien aikojen tiukin ja mikäs sen parempi. Ei Vuoden Turkulaiseksi pidä olla helppo päästä.

Äänestysintoa kaikille!

Teemu Nurmi

Toimitukselta

Tällä palstalla julkaistaan toimituksen kolumneja ja pääkirjoituksia.