Päätoimittaja Uitto

Hyvästit Turun näköalapaikalle

20 vuotta sitten Turussa ei ollut vielä Logomoa, ei uutta pääkirjastoa, ei Kirjastosiltaa. Turussa ihasteltiin vasta valmistunutta Teatterisiltaa.

Aurajoki oli iltaisin pimeä, puut seisoivat mörköinä jokirannassa. Joen valaistus oli vasta idea-asteella.

Turkulaiset olivat juuri selvinneet siitä shokista, että Heidekenin synnytyssairaala oli suljettu. Sairaala-asiat risoivat muutenkin Turussa, sillä Tyksissä oli niin täyttä, että potilaita hoidettiin käytävillä. T-sairaala Kupittaan Saven tontille oli vasta haaveissa.

Turun kaupunginjohtajana oli Armas Lahoniitty (sd.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajana Petri Lahesmaa (kok.). Ei ollut kauppakeskus Myllyä, ei Skanssia. Itäharjulla avattiin Prisma ja Elysée Arenalla pelattiin MM-jääkiekkoa.

Silloin 20 vuotta sitten tulin Turkulaisen toimitukseen. Kahden pienen pojan äidille oli lottovoitto päästä sanomalehden vuorotyöstä päivätyöhön.

Nyt pojat ovat venähtäneet miehen mittaan. Tuntuu, että 20 vuotta meni hujauksessa. Mutta onhan tämä aikamatka ollut mielettömän hieno.

Turkulainen on tarjonnut näköalapaikan katsella Turkua monesta suunnasta: Aurajoen alta, Tuomiokirkon kellotornista ja kuumailmapallosta. Raportoida telakan Iso-Masan aikaa, notkahdusta ja uutta nousua. Seurata läheltä, miten Petteri Orposta, Annika Saarikosta ja Li Anderssonista on kasvanut maan kärkipoliitikkoja. Koluta Turun luolat, museot, koulut, vankilat ja sairaalat. Kuulla elämäntarinoita ja yrittää ymmärtää, miksi joku menestyy ja toinen syrjäytyy.

Nyt olen lähdössä Vakka-Suomen Sanomiin. Pian saan nähdä, miltä Turku näyttää maakunnan veturin roolissa.

Lämmin kiitos teille, joiden kanssa olen saanut tehdä tätä matkaa Turkulaisessa: työkavereille, haastateltaville, yhteistyökumppaneille ja kaikille Turkulaisen lukijoille. Tuleehan minun teitä ikävä!

Teija Uitto

Kaupunkilehti Turkulaisen päätoimittaja 22.1.2017 asti.

Päätoimittaja Uitto

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet