Pelko kasvaa Suomessa

Maahanmuuttokriisi jakoi kansan äärisuvaitsevaisiin ja äärisuvaitsemattomiin. Välissä on hiljainen enemmistö.

Uusien kulttuurien tulo suomalaisen yhtenäiskulttuurin rinnalle on ollut kansallinen sokki. Ennen riitti, että talonväki laittoi luudan portaille merkiksi oven sulkemisesta. Turvalaitteiden myynti kasvaa nyt niin kaupungeissa kuin maaseudulla.

Muukalaisten pelko on luonut epävarmuuden ilmapiirin koko maahan. Kyse ei ole vain turvapaikanhakijoista. Terroriteot eri puolilla Eurooppaa, Venäjän valloitussota Krimillä ja USA:n presidentin uhmakkaat puheet pelottavat.

Luottamuspula kasvaa, kun pelko lisääntyy. Sosiaalisessa mediassa levitetään loukkauksia ja väärää tietoa, jolla pyritään vaikuttamaan hiljaiseen enemmistön mielipiteisiin.

Useat tiedotusvälineet ovat astuneet trollien miinaan julkaisemalla vääristeltyjä tietoja.

Kaksoiskansalaisuus on puheenaihe Suomessa. Yhdysvallat, Venäjä ja arabimaat eivät joko hyväksy lainkaan kaksoiskansalaisuutta tai oikeuksia on rajoitettu esimerkiksi viranhaussa. Kansallinen turvallisuus voittaa suvaitsevaisuuden monissa valtioissa.

Kenen suvaitsevaisuutta eurooppalaiset ja suomalaiset suosivat?"

Useat arabimaat eivät ota vastaan naapurimaiden muslimipakolaisia, koska ne luokitellaan turvallisuusuhaksi. Useat arabimaat edellyttävät, että ulkomaalaiset noudattavat muslimitapoja, joihin kuuluu mm. naisten hunnuttaminen ja jopa autolla ajamiskielto. Kun muslimit tulevat Eurooppaan, he edellyttävät oikeutta noudattaa omia eikä isäntämaan tapoja ja lakeja.

On syytä kysyä, kenen suvaitsevaisuutta eurooppalaiset ja suomalaiset suosivat?

Maan tapana on ongelmien kieltäminen. Suomen poliisi kantaa nykyään asetta myös poliisilaitoksen sisätiloissa. Poliisi varautuu vaaroihin ja turvaa omaa turvallisuuttaan.

Paniikkia ei saa lietsoa. Sisäisestä turvallisuudesta keskusteleminen on kuitenkin välttämätöntä, jotta kansalaisilla olisi oikea tilannekuva omasta maastaan.

Kommentit (28)

Kommentit

Eipä suomen media ole aiemmin näin räikeään syyllistynyt. Myös kylmä sota on nyky sukupolvelle aika tuntematon tapahtuma, varsinkin sen aikaisen propakandan suhteen.
Eli täysin uusi ilmiö suomalaisille.

Woody

Luuta vaihdettiin turvalukkoon silloin, kun itäblokin rosvot pääsivät tänne tekemään nopeita iskujaan. Se tapahtui jo paljon ennen tätä niin sanottua pakolaiskriisiä. Euroopan ulkorajan sulkeminen ei siinä paljon auta.

suomensuomalainen

MIKÄ PELKO, ei siinä mitään Lue koraania jos ymmärrät lukemaasi, niin siellähän se suoraan sanotaan.

Jotta pääset alkuun, ja ymmärtäisit jotain, niin uusin koraanin luku, korvaa vanhemman.
Koska koraani on hyvin sekava, siis "puhuu puuta heinää" mitä on Islamia kannattavankaan vaikea ymmärtää, niin avuksi on otettu Muhammadin elämä, hänen elämänsä mukaan pitää kunnon muslimin elää.

Kerottakoon että Muhammad oli päälle 50, kun hän koski viimeisintä vaimoansa ja hän oli silloin 6 vuotias, naimisiihn he menivät kun hän täytti 9 vuotta.

Muhammad katkautti 800 juutalaismieheltä päät poikki, mukana oli myös 12 vuotiaita.

Nämä löytyy Hadith kunhan viitsii näkeä vaivaa, joten turha puhua pelosta. Ainoat valtionmiehet joka tämän ymmärtää on Trump ja Putin, muilta sitten puuttuukin aivot.

ISIS toteuttaa koraanin oppia, ja muut ovat pettureita ja ISIS tuomio on Hadith mukainen. Aihe on hyvin mielenkiintoinen.

Jokainen muistaa Jeesuksen armahtaneen aviorikosen tehneen naisen, Muhammadilla on vastaavanlainen tuomio, eräs raskaana ollut nainen tuli Muhammadin luokse syylisenä ja katui syvästi aviorikostaan. Muhammad sanoi, mene ja synnytä lapsesi ja kasvat häntä ja tule kahden vuoren päästä takaisin. Nainen toimi näin ja palasi, nainen kivitettiin vanhasta aviorikosesta.

Kuinkahan moni nainen täällä Suomessa tullaan kivittämään kun saria laki tulee ,myös vanhoista aviorikosista.

ma_vaan

Mitä se sulle kuuluu, jos ihmiset haluavat elää sharia lain mukaan? Tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla asuu reilut 10% ulkomaalaisia, muutama vuosi vielä, maksimissaan vuosikymmenen, niin heitä on yli 50%. Ja kuten demokraattisessa valtiossa on tapana, niin enemmistö saa päättää, minkä lain mukaan he haluavat elää. Jos se on sharia lakin, niin se on sitten sharia, enemmistö päättää. Joten ei muuta kuin burkka päälle ja moskeijaan rukoilemaan.

Ja kuka olet arvostelemaan toisen kulttuureja. Jos jossain kulttuurissa on tapana kivittää aviorikoksesta, niin se on kulttuurin sisäinen asia. Kyllä monet ulkomaalaisetkin ihmettelevät ja eivät voi ymmärtää suomen lakeja, kun ihmisiä varkaudesta pistetään vankiloihin, vaikka uskonnon mukaan vääräuskoiselta varastaminen ei ole edes synti. Syyttömiä laitetaan vankiloihin tuosta vaan ja tätä suomalaiset kutsuvat vielä oikeusvaltioksi, kyllä tämän rinnalla sharia laki tuntuu huomattavasti oikeudenmukaisemmalta!

Persona Non Grata

Kyllä se vain kuuluu kaikille Suomessa asuville. Suomessa on noudatettava Suomen lakia. Aviorikosta tai kivittämistuomioita ei meidän laissamme ole. Lapsensa saa toki kasvattaa siihen, että avioliiton rikkominen on paha asia (vaikka enemmistö ei Suomessa näin ajattelekaan). Sen sijaan kivittämiset ja kunniamurhat eivät kuulu edes kasvatukseen ja tällaisia haluavan on syytä karistaa Suomen tomut jaloistaan.

Mitä tällaiseen älyttömään kommenttiin vääräuskoiselta varastamisesta tulee, niin kannattaa muistaa, että maahanmuuttajat ja islam-uskoiset (joista valtaosa ei varmaankaan kannata sharia-lakia) ovat pieni vähemmistö. Olisiko sinusta kiva, jos raamatusta tehtäisiin sellainen tulkinta, että uskovainen kristitty voi käydä pöllimässä naapurimusliminsa auton tai mitä vaan? Varkauteen syyllistyneet eivät ole syyttömiä paitsi ehkä sinun mielikuvituksessasi. Syyttömiäkin varmaan linnaan joutuu, mutta nämä ovat yksittäisiä virheitä.

PertsaV

On ihmeellistä, että muslimimaista pursuava väki valitsee mieluummin Euroopan pakopaikakseen, ei jotain muslimimaata (Pakistan, Afganistan, Iran, Iran, Jemen, Syyria, Saudi Arabia , Somalia , Algeria, Tunisia, Marokko, Egypti, j.ne ). Ovatko muslimienkin mielestä kaikki muslimimaat paskapaikkoja?

Adamia

Eiköhän kyse on uskonnon levittämisestä. Samaa kokeilivat kristitytkin ristiretkillään, levittää kristinuskoa jopa Afrikkaan. Nyt on muslimien vuoro levittää uskontoaan, kun kristinusko näyttää hiipumisen merkkejä ja yhä useampi ihminen eroaa kirkosta, niin Islam päin vastoin saa valtavasti kannatusta ja levittäytyy uusiin maihin. Ja syystäkin, Islam kun on nuorin uskonto, joka sai alkunsa vasta 610 luvulla, mutta on jo kirimässä kiinni kristinuskon, joka on yli tuhat vuotta vanhempi uskonto. Jos Islam jatkaa leviämistä samalla vauhdilla, niin Euroopasta tulee Islam valtio alle sadassa vuodessa.

Persona Non Grata

Missäs muualla he saavat allinclusive elämän kuin Suomessa ja ehkä samaan suuntaan myös muissa pohjoismaissa ? Ei heitä kukaan hyyssää eikä elätä noissa luettelemissasi maissa . Kun n.50-100 vuotta on kulunut valkoihoinen on suomessa vähemmistönä ja täällä eletään suurimaksi osaksi samalla mallilla köyhinä kaikki kuin maissa joista muslimit tänne änkeää ja jatkuvat kahinat ja ristiriidan arkea .

CALWX9

Eiköhän se kuulu meille kaikille jos sharia lakia aletaan muka pitää oikeana lakina täällä? Suomessa on Suomen lait joita myöskin maahanmuuttajien tulee noudattaa. Meillä ei hyväksytä moniavioisuuttakaan, mutta moniavioiset vaimot ovat täällä yksinhuoltajan tittelillä vaikka miehen pitäisi elättää heidät.
Niin kauan kun me suomalaiset emme ole vielä kuolleet sukupuuttoon niin menemme Suomen lakien mukaan ja sillä sipuli.

Iippo A Piippo

Suomen lait? Ketkä ovat nämä suomalaiset? Suomessa asuvat ihmiset, jotka äänestivät näiden lakien puolesta?

Kyllä suomessa asuvat ja syntyneet muslimit ovat samanlaisia suomaisia kuin kaikki muutkin. Itä-Helsingissä monissa kouluissa ulkomaalaistaustaisia lapsia on jo yli puolet, ei mene enää monta vuotta, että he täyttävät 18v ja saavat äänioikeudet.

Ja jos nämä "suomalaiset" äänestävät sharia lain puolesta, niin siitä tule SUOMEN laki. Etkä sinä voi muuta kuin laittaa burkan päälle ja mennä moskeijaan rukoilemaan, jos SUOMEN laki sanoo niin.

Persona Non Grata

Koska Suomalaiset eivät itse kykene puolustamaan omaa valtiota, kulttuuria, niin sinun kirjoituksesta voisi päätellä, että annetaan PUTININ tulla Suomeen, hän saa islamin ja Suomalaiset taas kunnioittamaan ja kaipaamaan sitä lausetta minkä pienenä opin KOTI, USKONTO JA ISÄNMAA. Mitään näistä meillä ei enään ole.

ma_vaan

Muistuttetaan vielä, jos Putini valtaisi Suomen ja hän esim. haluaisi sinut tuomittavaksi. Hän saisi sinut tällä tuomiolle, koska kannatat Islamia. Ja jos Venäjällä on kyseisestä rikoksesta kuolemantuomi niin olisi mahdollista, että sinulle luettasiin Venäjällä se ja saisit Nagaaninluodin niskaasi, kuten tuhannet saivat katynin metsissä. Suomessa ei voi sanoa kyseistä rikosnimikettä ääneen tai kirjoittaa siitä, vaikka se on Suomen laissa oleva, mutta se nimike jää taka-alalle kun on kyse Islamista

65. Avioeron Suura
4. Niille vaimoistanne, joiden kuukautiset ovat keskeytyneet, tai jos olette tästä epävarmoja, olkoon koekautensa, kolme kuukautta, samoin niille, joille kuukautiset eivät ole alkaneet; mutta raskailla vaimoilla tämä aika kestäköön aina siihen asti, kunnes he ovat synnyttäneet. Sille, joka noudattaa Jumalan tahtoa, Hän helposti ratkaisee kaikki pulmat.

ma_vaan

Maan tapana on ongelmien kieltäminen. Suomen poliisi kantaa nykyään asetta myös poliisilaitoksen sisätiloissa. Poliisi varautuu vaaroihin ja turvaa omaa turvallisuuttaan....no tää oli Pietilältä ihan höpöä.29 vuoden poliisikokemuksella voin sanoa,että näin ei ole.

Satudarah

Juurihan saimme lukea että jihadistit ovat jo saaneet kirjoitettua suomeksi sodanjulistuksiaan. Mitä se mahtanee tarkoittaa? Ei kannattaisi olla liian sinisilmäisiä noissa asioissa. On vaan ajan kysymys koska saamme ensimmäisen tapauksen. Onneksi Supo on jo varpaillaan.
Sharia laista saa tietoa tänään, kun TV1 klo 22.00 tulee ulkolinja, joka kertoo sharialain noudattamista Tanskassa. Olisi meidän suomalaistenkin syytä katsoa ko dokumentti, niin ehkäpä määrätynlainen ymmärrys tulisi asiaan.

Iippo A Piippo

Pelko kasvaa Suomessa kun A-P. Pietiläkin sitä lietsoo. Tämä kirjoitelma on suorastaan klassista tunteisiin vetoavaa trollausta jossa lietsotaan pelkoa ja vihaa. Kuinkahan monella meillä oli oikeasti luuta portailla ennen maahanmuuttajien tuloa. Tiedotusvälineetkin ovat siis astuneet miinaan. Onko Pietilän sanoma, että valtamediaan ei voi enää luottaa? Tämä on hämmästyttävää puhetta mediayhtiön julkaisujohtajalta. Onko tällainen lietsonta Etelä-Suomen Median julkaisupolitiikan mukaista? Kehottaisin ottamaan tämän asialistalle seuraavaan hallituksen kokoukseen harkittavaksi.

Vesku-V

Sana "vääräuskoinen" pitäisi ensimmäisenä kieltää kaikkialla. Eikö se ole surkuhupai-
suuden ehdoton huippu, kun ihmiset uskovat fanaattisesti kaikenlaisiin taruihin, joitten
todenperäisyydestä ei kuuna päivänä ole saatu mitään todistetta. Eikä edes riitä, että
itse uskotaan näihin todistamattomiin, vaan aletaan sen oman uskon perusteella
vielä vainota muita toisenlaisiin taruihin uskovia! Raamatun kertomuksissa on itseasiassa hieno syväluotaus ihmisen psyykeen tämä kertomus Jeesuksen elämästä.
Siinä tyhjentävästi käy ilmi, miten maailmassa aina pahuus voittaa hyvyyden, ahneus
vaatimattomuuden ja väkivalta lähimmäisenrakkauden. Niin on ollut ja niin on aina
oleva. Jeesuksen olemassaoloakaan ei tietääkseni ole täysin todistettu, mutta em.
kertomus pätee ihmiseen kuin ihmiseen.

Osservatore

Sharia EI OLE mikään laki Suomessa eikä muuallakaan. Laki käsitteenä on muslimille eri asia kuin hallitussa demokratiassa säädetty laki. Muslimi pitää mitä omituisempia asioita lakeina. Suomalaisittain shariaa voisi kuvailla vaikkapa tapaoppaaksi. Sharia on VAIN erään islam-nimisen uskonnon Koraani-teoriakirjan eräänlainen osa. Sillä ei siis ole Suomessa mitään juridista merkitystä. Kiihkouskovainen saa mielessään uskoa vaikka mihin kunhan ei tee sitä muita häiriten. Suomessa laki löytyy sellaisesta kirjaparista jonka kansissa lukee Suomen Laki. Typerinkin suomalainen ymmärtää sen, välkyinkään muslimi taas ei.

realisti etsivä

Voihan olla että, islamilainen pukeutumistyyli olisi eduksi, jo parhaat vuotensa eläneelle ja ulkonäöltäänkin kauhistusta herättävälle henkilölle?? Paranisi mahdollisuus pariutua ja löytää eläämänkumppani itselleen?? Ikävää on se, ettei, miespuolisille " äijänrohjakkeille" ilmeisesti sallita vastaavaa suojavarustusta, peittämää karua todellisuutta???

Perniön Erkki

Kyllä pelottaa omien ja muidenkin tyttöjen puolesta. Ja että lukiolaisista suomineidoista on vielä "sikamakeeta " heilastella turvapaikanhakijan tai jonkun muslimiällön kanssa... oikeasti hirvittää.

Erika Klemsen

Hieno tilannekuva on se että suomeen voi tulla havumajaan, 4000 vastaanottokeskukseen tullutta on kateissa, ei tietoa keitä ovat ja missä ovat.

Toinen asia on että miksi koko ajan lietsotaan sitä että Suomi vs Venäjä?

"Paniikkia ei saa lietsoa. Sisäisestä turvallisuudesta keskusteleminen on kuitenkin välttämätöntä, jotta kansalaisilla olisi oikea tilannekuva omasta maastaan."

Keskustelu, sananvapauden riistoa ja sanelua enemminkin.

Vaikka maailmassa on paljon huonoissa oloissa eläviä niin maahanmuutto ei ole ratkaisu minkään maan kohdalla, yksinkertaisesti ihmisiä on vaan liian paljon siinä ideassa. Velalla suomessakin jo eletään ja on työttömyyttä, maahan tulevat ihmiset ei paranna tilannetta milläänlailla, päinvastoin lisää hirmuisesti vaan kustannuksia.

Jos rahaa kasvaa puussa niin onhan se toki hienoa.

eilen

A-P. Pietilä

A-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.