RunFest

3 SYYTÄ OSALLISTUA RUNFESTIIN – ENSIKERTALAISEN KOKEMUKSIA

Liikuntaosuuden jälkeen jäädään viettämään pimenevää kesäiltaa kaupungin kauneimmille paikoille

Sadun blogikirjoitus Smartum Stagessa avaa RunFestin filosofiaa osallistujan näkökulmasta:

”Myönnän, että alkuun hieman epäilytti, kun kollega viime keväänä ilmoitti minun osallistuvan syyskuiseen Runfestiin. Runfesthän on lähinnä työyhteisöille tarkoitettu tapahtuma, jossa kävellään tai juostaan joukkueena yhteensä 21,1 kilometriä, eli puolimaratonin verran. Jokainen joukkueen jäsen taittaa vähintään viidenneksen matkasta, 4,2km.

Itse olen juossut muutaman maratoninkin, joten myönnän, että hirveä hössötys ja erillinen tapahtuma vain 4,2 kilometriä varten tuntui alkuun jotenkin, noh, naurettavalta. Onneksi en sitä tuolloin sanonut ääneen, sillä näin jälkikäteen joutuisin syömään sanani. Enää en lainkaan ihmettele, että Runfestin kotimaassa Tanskassa tapahtuma kerää yhteen yli 200 000 liikkujaa! Tai että Suomessa Runfest kasvoi yli 40 prosenttia edellisvuodesta.

3 SYYTÄ, MIKSI RUNFEST ON TULLUT JÄÄDÄKSEEN

Smartumin viestikapula, perinteiseen ja hengenpelastustyyliin.

  1. Run = tyyli on vapaa. Juokse tai ole juoksematta. Hölkkää, kirmaa, löntystä, kävele. On aivan sama, miten matkan taitat; Runfest sopii ihan jokaiselle kuntoon katsomatta. Sillä tämä ei ole kilpailu. Ainoa kilpailu käydään kekseliäisyydestä viestikapulan suhteen, ja siinä kisassa ei urheilutaustalla ole merkitystä.
  2. Fest. Kyllä, Runfest on mitä suurimmissa määrin juoksu- (tai kävely) juhla. Illan hämärtyessä tunnelmoituvat Piknik-teltat, taustalta kuuluva musiikki, lenkin jälkeinen rento jutustelu; Runfest on jotain aivan muuta kuin perinteinen liikuntatapahtuma, joka silti innostaa liikkumaan.
  3. Yhteisöllisyys. Kohtien 1 ja 2 takia tapahtumasta nauttivat niin yrityksen kovin maratoonari kuin juoksukengät kaapin perältä löytänyt sunnuntaikävelijä. Täällä eioikeasti ole väliä, oletko kuntokuningas vai sohvaperuna. Kerrankin tapahtuma, joka sopii ihan kaikille.

Meitä smartumlaisiakin on joka lähtöön. On niin satunnaisia liikkujia kuin maratoonareitakin, mutta Runfestissä kaikki olivat yhtäkkiä ihan samalla viivalla. Ei ollut mitään väliä, aioitko kävellä 4,2 kilometriä rennosti jutustellen vai juosta koko puolimaratonin. Eikä ollut väliä, oliko lenkkejä takana kerta päivään vai kerta vuoteen; jokaista kannustettiin yhtä hanakasti, fiilis oli katossa ja hymy korvissa. Vai mitä itse sanot videosta; tiukkapipoista kilpailuhenkeä vai rentoa after workkiä?

Tänä vuonna olen ehdottomasti taas mukana, ilman ennakkoluuloja!

– Satu

Smartumin porukan RunFest-video: https://youtu.be/WWqMvvKLV8g

Kirjoittajan voit bongata videolta pulloja heittelemässä.”

Alkuperäinen juttu: http://smartumstage.fi/blogit/3-syyta-osallistua-runfestiin-ensikertalaisen-kokemuksia

RunFest

Aikaisempia kirjoituksia

RunFest

Uusimmat mielipiteet