Joe Majanen

ETTÄS KEHTAAT LINDSTRÖM

Työttömät työnhakijat ovat järkyttyneitä tiedosta, että n. 150 miljoonaa euroa TE-toimistojen työllistämisrahoista on vielä käyttämättä tälle vuodelle.

150 miljoonalla eurolla työllistää yli 10 000 pitkäaikaistyötöntä vuodeksi.

Suomessa on yli 100 000 pitkäaikaistyötöntä, jotka voisi palkata työllisyysmäärärahojen palkkatuella yhdistyksiin, kuntiin ja yrityksiin. Ei ole vaikeaa keksiä rahoille yleishyödyllistä käyttöä, joka hyödyttäisi yksilöiden heikon aseman lisäksi kuntien vaikeaa taloustilannetta. Vaikka palkkatuet myönnetään työnantajalle ja niistä hyötyvät viime kädessä ansiotyön saaneet työntekijät omassa palkkapussissaan, ovat myös kunnat jo missanneet noin 88 miljoonan talousvaikutuspotentiaalin. Nykytahdilla vuoden loppuun mennessä summa olisi yli 100 miljoonaa.

Työllisyysrahojen käyttämättä jättäminen osoittaa, että hallitus on pöyristyttävän piittaamaton työttömiä kohtaan. Joka kivi pitää kääntää, että pitkäaikaistyöttömyys saadaan katkaistua. Vaikka Varsinais-Suomen työllisyys on parantunut merkittävästi, siitä huolimatta työttömien edunvalvojan Turun Seudun TST ry:n jäsenmäärä on edelleen jatkuvassa kasvussa.

Suomen hallituksen piittaamattomuudella on pitkät varjot kansakuntaamme. Erityisen huolissani olen periytyvästä työttömyydestä. Mikäli lapsen vanhemmat ovat pitkäaikaistyöttömiä, lapsella on kohonnut riski päätyä itsekin aikuisena työttömäksi. Periytyvästä työttömyydestä koituu paljon pahaa. Riski nuorten moniongelmaisuuteen lisääntyy mielenterveys-, päihde- ja rikollisuushaasteineen. Näin ei voi jatkua!

Hallitus on asettanut kolmannelle sektorille 3000 henkilötyövuoden katon palkkatuen käytölle. Tämä estää TE-toimistoja käyttämästä enemmän rahaa yhdistysten palkkatukeen. Tämä typerä sääntö on peruttava välittömästi!

Työttömät ovat halukkaita palkallisiin töihin, ei palkattomiin työkokeiluihin. 

Työllisyysmäärärahoilla tehty työ kansalaisjärjestöissä on yleishyödyllistä ja hyödyttää koko ympäröivää yhteiskuntaa vauvasta vaariin. Lindström on lopettanut mielivaltaisuudellaan satojen auttajayhdistysten pitkäjänteisen työn. Ettäs kehtaatte Lindströmmi ja Suomen hallitus! 

Joe Majanen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet