Poliisi sai osakseen aiheetonta kritiikkiä

Lounais-Suomen poliisi järjesti maanantaina jo perinteeksi muodostuneen tiedotustilaisuuden, jossa se käy läpi toimintaansa.

Poliisin viesti oli, että perinteisen rikollisuuden osalta tilanne on hallinnassa. Poliisille ilmoitetut rikokset ovat pikemmin vähentymässä kuin lisääntymässä.

Luvut eivät toki kerro koko totuutta, koska niissä ovat mukana vain poliisille ilmoitetut rikokset. Esimerkiksi huumausainerikokset ovat tyypillisesti sellaisia, ettei niitä ilmoiteta poliisille vaan poliisi joutuu kaivamaan ne esiin.

Poliisin uusia haasteita ovat terrorismi, radikalisoituminen, iskut väkijoukkoon, ääriliikkeet ja vihapuhe. Tässä suhteessa maailma on muuttunut poliisin mukaan vuodessa paljon. Eikä suinkaan myönteiseen suuntaan.

Hyvä uutinen on, että Lounais-Suomen poliisin vahvuus säilynee ennallaan. Uhkana on ollut, että poliisien määrä pienenisi. Onneksi näin ei käy. Poliisilla pitää olla riittävät resurssit, jotta se voi huolehtia kansalaisten turvallisuudesta.

Viime jouluna hämmästeltiin, kun poliisi sulki tiet rekoilla, kun Turussa julistettiin joulurauha. Poliisia syytettiin jopa turvattomuudentunteen lietsomisesta.

Tänä vuonna kukaan tuskin kehtaa esittää vastaavia syytöksiä. Joulurauhan turvaamiseen tarvitaan poliisia, rekkoja ja raskasta aseistusta.

Kirjoittaja on Turkulaisen päätoimittaja.

Päätoimittaja Koivisto

Tällä palstalla julkaistaan Turkulaisen päätoimittajan Janne Koiviston pääkirjoituksia.