Janne Koivisto
Päätoimittaja Koivisto

Lisää näkyvyyttä Turun lentoasemalle

Vilkas lentoasema hyödyttää sekä asukkaita että yrityksiä.

Armi Suojanen

Turun lentoaseman matkustajamäärä on kasvussa. Matkustajien määrä kasvoi viime vuonna 2,9 prosenttia 333 604 matkustajaan.

Turku on Suomen neljänneksi vilkkain lentoasema Helsingin, Oulun ja Rovaniemen jälkeen. Kansainvälisten matkustajien määrällä mitattuna Turku on toiseksi vilkkain.

Turusta on reittilentoja Tukholmaan, Gdanskiin, Riikaan, Helsinkiin ja Maarianhaminaan, talviloma-aikaan myös Kittilään. Lomalennot vievät Gran Canarialle, Teneriffalle ja Kreetalle.

Matkustajamäärien ja lentojen lisääntyminen on hyvä asia. Lennoista on iloa niin Turun seudun asukkaille kuin paikalliselle liike-elämälle.

Turun lentoaseman päällikkö Juha Aaltonen kehottaa suosimaan omaa lentoasemaa, koska silloin lentoja on tarjolla tulevaisuudessakin.

Kehotukseen on helppo yhtyä. Kun suunnittelee matkaa, kannattaa ensin katsoa, voisiko matkalle lähteä Turun lentoasemalta.

Yksi asia Turussa ihmetyttää. Monet suomalaiset kunnat ja maakunnat markkinoivat lentoasemaansa lentoyhtiöille tai kuluttajille.

Esimerkiksi Tampere on luonut lentoasemalleen omat verkkosivut www.airrport.fi, jossa on kootusti eri lentoyhtiöiden lennot Tampereelta. Jo näin pienellä panostuksella voisi tukea oman lentoaseman käyttöä.

Finavian, Turun seudun kuntien, Turku Science Park Oy:n ja Varsinais-Suomen liiton kannattaisi pohtia, kannattaisiko Turun lentoaseman näkyvyyttä lisätä.

Kirjoittaja on Turkulaisen päätoimittaja.
Päätoimittaja Koivisto

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet