Ravintoloille ei tullut pelättyä pudotuspeliä

Turun ravintoloissa kelpaa herkutella. Kuvassa on ankan sydäntä ravintola Gustavossa.

Janne Koivisto

Ravintolat ovat tärkeä osa Turkua. Niissä nautitaan hyvästä ruoasta ja juomasta, ladataan akkuja ja tavataan ihmisiä.

Kaupunkilehti Turkulainen käynnisti viime lauantaina perinteisen ravintolakilpailun. Kilpailussa on kuusi sarjaa, ja voittajan äänestävät Turkulaisen lukijat. Äänestys jatkuu 18.3. asti osoitteessa www.turkulainen.fi/ravintolakilpailu.

Kilpailun tarkoituksena on haastaa turkulaiset ravintolat kehittämään toimintaansa entistä paremmaksi. Kaiken voi aina tehdä vähän paremmin. Sen osoittaa myös kilpailun järjestäminen. Tänä vuonna kilpailuun on lisätty palkintogaala.

Viime kevät oli Turun ravintolaelämässä hurjaa aikaa, kun uusia ravintoloita avattiin lähes viikoittain. Moni pelkäsi, että kesän jälkeen paikkoja alkaa kaatua yhtä nopeasti. Onneksi näin ei ole käynyt. Ehkä Turun seudun positiivinen rakennemuutos on auttanut ravintoloita. Yrityksillä ja yksityisillä ihmisillä on hieman enemmän irtonaista rahaa, jolla syödä ulkona. Laadusta on silti pidettävä huoli. Muuten ravintola joutuu itse syödyksi.

Kirjoittaja on Turkulaisen päätoimittaja.

Päätoimittaja Koivisto

Tällä palstalla julkaistaan Turkulaisen päätoimittajan Janne Koiviston pääkirjoituksia.