Janne Koivisto
Päätoimittaja Koivisto

Turun pitää huolehtia asunnottomista

Turussa on käynnissä vahva positiivinen rakennemuutos. Kaikki eivät kuitenkaan hyödy Lounais-Suomen talousihmeestä. Turkulainen kertoo tänään, että Turussa on 452 asunnotonta. Määrä on Suomen kolmanneksi korkein ja kaksi kertaa suurempi kuin Tampereella. Kun muualla Suomessa asunnottomuus vähenee, Turussa se kasvaa.

Perussyy on se, että Turkuun on rakennettu liian vähän kaupungin vuokra-asuntoja. Asuntoja valmistui viime vuonna vaivaiset 19. Tänä vuonna niitä valmistuu noin sata, samoin ensi vuonna. TVT Asuntojen toimitusjohtaja Teppo Forss kertoo Turkulaisen haastattelussa, että asuntoja pitäisi valmistua 200–300 vuodessa, jotta tilanne helpottuisi. Kysyntä ottaa koko ajan etumatkaa tarjontaan. Positiivinen rakennemuutos ja sen tuomat uudet asukkaat tuskin helpottavat tilannetta.

Tilanne on Turulle häpeäksi. Asunnottomat ihmiset eivät pärjää yksityisillä vuokramarkkinoilla. Yksikään asuntosijoittaja ei huoli asukasta, jolla on vakavia ongelmia päihteiden, mielenterveyden tai elämänhallinnan kanssa. Eikä pidäkään huolia. Siksi ainoa vaihtoehto on, että julkinen sektori huolehtii näiden ihmisten asumisesta. Poliitikkojen ja viranhaltijoiden on pantava asia kuntoon ja löydettävä TVT:lle tonttimaata.

Asunnottomuus vaikuttaa paitsi asunnottomaan myös kaikkiin turkulaisiin. Turkulainen kertoi viime viikonvaihteessa, että näpistely on riistäytynyt keskustan kaupoissa käsistä. Tilannetta tuskin helpottaa se, että lähes 10 bussilastin verran turkulaisia pyörii toisten nurkissa vailla omaa asuntoa.

Kirjoittaja on Turkulaisen päätoimittaja.
Päätoimittaja Koivisto

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet