Muokkaa

Turku People & Places päivän paikka: Ravintola Viinille

Heikki Ojanen

Humalistonkadulla sijaitseva Viinille ravintola on ainoa laatuaan Turussa. Monen mielestä hiljaiselta vaikuttava ravintola herää henkiin iltapäivällä kun ovet aukeavat. Ainoa laatuaan se on sen takia koska tunnelma huokuu etelä eurooppalaista viiniravintolatunnelmaa; valikoimassa on kaksisataa eri viiniä sekä niiden kanssa sopivaa pikkupurtavaa. Valikoima on pyritty pitämään niin erikoisena että useita viinejä löytyy vain ravintolan valikoimasta ja että jokaiselle löytyisi jotakin. Ravintolan hieno kokonaisuus tyydyttää vaativammankin viiniharrastajan toiveet aivan musiikkia myöten.

Viinille ravintola on Turussa jo veteraanin iässä ja monia muita samantapaisia paikkoja on tullutkin lisää. Silti Viinille on säilyttänyt asemansa asiantuntevana ravintolana, jonka hienous piilee juuri siinä että viinejä voi tulla maistelemaan ensikertalainen tai jo alan tunteva konkari. Myös lasit ovat tarkoin valikoituja viinien mukaan. Viinien seuraksi saa tilattua myös pientä syötävää, kuten juustoja ja pieniä piiraita jotka osaltaan täydentävät makunautintoa.

Ravintola viinille on palkittu vuonna 2011 vuoden viiniravintolaksi.

Turun Ydinkeskustayhdistys ry juhlii kymmenettä toimintavuottaan, minkä kunniaksi tuomme esille mielenkiintoisia turkulaisia henkilöitä sekä paikkoja teeman People & Places alla. Yhdistyksen tavoitteena on vetovoimainen, elävä ja kaunis Turun ydinkeskusta. Yhdessä yli 370 jäsenyrityksemme kanssa tavoittelemme sitä tapahtumien, viestinnän ja kehittämisen keinoin.www.keskellaturkua.fi

Ravintola Viinille palvelee osoitteessa Humalistonkatu 6, 20100 Turku.

Turun Ydinkeskustayhdistys

Turun Ydinkeskustayhdistys ry:n tavoitteena on vetovoimainen kaupunkikeskusta.