Varsinais-Suomen Viro-keskus

Tarton oopperatähdet Turussa

Vanemuisen oopperasolistit vierailevat Turussa.

Virolaisen lavamusiikin hitit Sigyn-salissa

Haluaisitko tietää lisää virolaisesta oopperasta? Tarton Vanemuine-teatterin oopperasolistit Jaan-Willem Sibul ja Merle Jalakas paljastavat, mitä ooppera oikeastaan on ja miten se eroaa muista tyylilajeista. Keskiviikkoillan konsertissa Sibul ja Jalakas johdattavat yleisön virolaisen oopperan historiaan sekä esittävät virolaisia ooppera-, operetti- ja musikaalihittejä. Ohjelmistossa on mm. Karl August Hermannin Uku ja Vanemuine, Evald Aavin Vikerlased, Gustav Ernesaksin Myrskyjen ranta, Edgar Arron ja Leon Normetin Rummu Jüri, Eino Tambergin Cyrano de Bergerac sekä Olav Ehalan Pieni sarvipää. Säestäjänä ja konserttimestarina esityksessä toimii pianisti Ele Sonn. 

Merle Jalakas on työskennellyt Vanemuisessa oopperasolistina vuodesta 1995. Uransa aikana hän on esiintynyt monessa merkittävässä oopperatuotannossa, esimerkiksi W.A Mozartin Figaron häissä sekä Andrew Lloyd Webberin Oopperan kummituksessa. Jalakas on myös saanut lukuisia tunnustuksia, kuten Wagner -yhdistyksen stipendin vuonna 1998 sekä Vanemuisen teatterikollegion palkinnon vuonna 2011.  

Jaan-Willem Sibul on toiminut Vanemuisen oopperasolistina jo 26 vuoden ajan. Pitkän uran varrelle mahtuvat roolit niin Verdin Rigoletossa kuin Mozartin Figaron häissäkin. Sibul on palkittu Viron näyttelijäliiton vuosipalkinnolla vuonna 2007. 

Ele Sonn valmistui pianistiksi Ellerin musiikkikoulusta vuonna 1992, minkä jälkeen hän on täydentänyt opintojaan muun muassa Aapo Häkkisen, Bob van Asperenin sekä Wolfgang Brunnerin mestarikursseilla. Sonn on konsertoinut niin Virossa kuin Suomessakin.

Konsertin järjestää Varsinais-Suomen Viro-keskus ry yhteistyössä Turun konservatorion kanssa. Konsertti on osa Viron juhlavuoden Viro100-ohjelmistoa.

 

Appi! Ooper? Apua, oopperaa!

Sigyn-sali, Linnankatu 60, Turku

keskiviikkona 5.9. klo 18.00

Liput 10/5 eur, myynnnissä paikanpäällä.

Konsertti sopii kaikenikäisille.

Varsinais-Suomen Viro-keskus

Aikaisempia kirjoituksia

Varsinais-Suomen Viro-keskus

Varsinais-Suomen Viro-keskus ry on kaikille avoin kansalaisjärjestö, jonka tarkoituksena on edistää Suomen ja Viron yhteyksiä niin yksilöiden kuin yhteisöjenkin välillä. Turun Vanhalla Suurtorilla sijaitseva yhdistyksen toimisto palvelee myös Viron kunniakonsulaattina. 

 
Lisätietoja: www.viro-keskus.fi

Uusimmat mielipiteet