Turun Ydinkeskustayhdistys

Turku People & Places päivän henkilö: Pia Hillgrén

Tällä viikolla päivän henkilö on yrittäjä Pia Hillgrén, joka pitää Kauppahallissa herkkupuoti Willa’s deli & designia. Puodin edustalla komeileva suklaatiski kiinnittää heti huomion, ja se onkin kuulemma useasti ihmisten valokuvauksen kohde. Willa’s deli & design sijaitsee keskeisellä paikalla kauppahallia, aivan puolivälissä pitkää käytävää.

 

Kertoisitko alkuun hieman yrittäjyystaustastasi?

- Opiskelin kauppaoppilaitoksessa vientiä ja päädyin opiskelujeni ohella isäni perustamaan elektroniikkayritykseen töihin. Hoidin alkuun laskuttamista ja valmistumiseni jälkeen myös mm. elektroniikkatuotantoa, taloushallintoa ja myyntiä. Työskentelin perheyrityksessä yhteensä 16 vuotta, joista viimeiset 8 vuotta toimitusjohtajan tehtävissä, tehtiin siinä niin sanotusti sukupolvenvaihdos. Vielä perheyrityksessä ollessani ostin lisäksi sisustuslahjatavaraliikkeen yhtiökumppanin kanssa ja pidin sitä siinä sivussa harrastuksena. Vuonna 2007 oli aika siirtyä perheyrityksestä pois ja tein pitkäaikaisesta harrastuksestani eli sisustamisesta ammatin itselleni. Itseasiassa toimin sisustussuunnittelijana edelleen, tosin vain vanhoille asiakkailleni. Meriittinä tästä voitin vuonna 2012 Tampereen asuntomessuilla parhaan sisustuksen palkinnon.

Oletko Turusta kotoisin? Entä ketä perheeseesi kuuluu?

- Olen alkuperäinen turkulainen. Perheeseeni kuuluu kaksi jo aikuista lasta sekä isä, äiti ja sisko, joka hänkin toimii yrittäjänä. Olemme saaneet varmaan isältä tämän yrittäjyyshengen. Meillä on tällainen tietty luonne, varsinkin siskon kanssa olemme omapäisiä ja sen avulla puskemme aina eteenpäin.

Mikä herkkupuodin tausta on, miten se syntyi?

- Herkkupuodin taustana on se, että kun aiemmin minulla ja yhtiökumppanillani oli sisutuslahjatavaraliike, niin jo silloin me olisimme halunneet sinne myyntiin myös herkkuja. Tilanne oli kuitenkin hieman erilainen 10 vuotta sitten ja silloin ei vielä toimittajilla ollut paljoakaan herkkuja tarjolla, joten emme saaneet niitä valikoimaamme. Idea herkkupuodista on jäänyt siis jo sieltä saakka ja nyt kun minulle aukesi uudelleen mahdollisuus, päätin tarttua tilaisuuteen. Pyrin pitämään valikoimassa tuotteita, joita ei saa muista puodeista ja myyn herkkuja myös liikelahjoiksi.

Miten päädyit juuri Kauppahalliin ja kuinka kauan olet ollut täällä?

- Kun edellinen työni päättyi, mietin mitä nyt alkaisin tekemään. En haluaisi jäädä työttömäksi enkä perustaa omaa sisustustoimistoa, koska kilpailu on niin kovaa. Juuri silloin tämä paikka Kauppahallissa sattui vapautumaan. Mielestäni tämä on Kauppahallin yksi parhaimmista paikoista, koska tämä on avoin kulmapaikka ja tässä on todella avarat tilat. Kaikki tuotteet mahtuvat hyvin esille. Kauppahalli on upea paikka olla yrittäjänä, koska täällä on tunnelmaa ja hyvä henki yrittäjien kesken, niin sanotusti tekemisen meininki. Olen ollut täällä nyt reilun vuoden.

Mistä pidät eniten työssäsi?

- Pidän siitä, kun saan olla oman itseni herra. Kaikki päätökset tehdään itse ja niistä myös kannetaan vastuu itse. Yrittäjyys on vaan minulla verissä ja nautin siitä.

Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi?

- Minulla on ollut sellainen ihana ajatus, että vielä n. 5 vuotta teen niin paljon töitä kuin pystyn ja sitten muutan talveksi pois Suomesta. Olen asunut joskus Afrikassa, joten ehkä sinne, tai sitten jonnekin vähän lähemmäs. Mutta Swazimaa on lähellä sydäntäni ja sitä kohti tässä tehdään töitä.

 

Willa's deli & design
Kauppahalli
Eerikinkatu 16
20100 Turku

 

Turun Ydinkeskustayhdistys ry juhlii kymmenettä toimintavuottaan, minkä kunniaksi tuomme esille mielenkiintoisia turkulaisia henkilöitä sekä paikkoja teeman People & Places alla. Yhdistyksen tavoitteena on vetovoimainen, elävä ja kaunis Turun ydinkeskusta. Yhdessä yli 370 jäsenyrityksemme kanssa tavoittelemme sitä tapahtumien, viestinnän ja kehittämisen keinoin. www.keskellaturkua.fi

Turun Ydinkeskustayhdistys

Aikaisempia kirjoituksia

Turun Ydinkeskustayhdistys

Turun Ydinkeskustayhdistys ry:n tavoitteena on vetovoimainen kaupunkikeskusta.

Uusimmat mielipiteet