Turun Ydinkeskustayhdistys

Turku People & Places päivän henkilö: Katja Gustafsson

Katja Gustafsson on työurallaan nähnyt monenlaisia työyhteisöjä ja niissä syntyviä ristiriitoja. Hän on toiminut useissa eri rooleissa eri työpaikoilla, mutta rooleja on yhdistänyt aina halu auttaa ja kehittää asioita toimivampaan suuntaan niin, että kaikilla on hyvä olla. Idea Työdynamosta syntyi halusta parantaa ihmisten hyvinvointia työpaikoilla ja ajatuksesta, että jotain voitaisiin tehdä toisin.

 

Onko sinulla aiempaa yrittäjyystaustaa?

- Ei ole, eikä missään sukutarinoissakaan ole yrittäjyystaustaa. Olen työskennellyt aikaisemmin kuntasektorilla ja mm. lastenkodin esimiehenä, ennen kuin lähdin opiskelemaan työnohjaajaksi. Mutta ehkä sellaista eteläpohjalaista yrittäjähenkisyyttä saattaa olla jostain sukujuurista tullut, siellä päin kaikki ovat jotain yrittäjiä.

Mistä idea Työdynamoon syntyi, mistä kaikki alkoi?

- Olen työvuosieni aikana ollut monenlaisissa työyhteisöissä ja monenlaisissa työrooleissa ja ne ovat tietenkin vaikuttaneet siihen, miten näen tätä maailmaa. Olen huomannut, että kuinka hukassa ihmiset siellä työpaikoilla saattavat olla. Haluan, että ihmiset voivat työpaikoillaan hyvin, vaikka työ olisi rankkaa tai emotionaalisesti kuormittavaa. Vietämme kuitenkin valtaosan meidän valveillaoloajastamme työpaikalla, niin se ei ole ihan yhdentekevää, miten me siellä työpaikalla voidaan.  Minulla on ollut sellainen ajatus, että asiat voitaisiin tehdä toisin.

Millainen suhde sinulla on Turkuun?

- Olen kotoisin Turusta ja suhde Turkuun on erittäin rakas ja lämmin. Olen itseasiassa viime viikolla muuttanut Helsinkiin, koska meidän yrityksemme laajenee nyt myös sinne. Turussa olemme olleet jo 10 vuotta, tulee tänä vuonna täyteen. Turun ja Espoon lisäksi yritetään ottaa nyt myös Helsingin markkina-alue haltuun – tai siis ei yritetä, vaan otetaan!

Ketä perheeseesi kuuluu?

- Olen tällä hetkellä sinkku ja minulla on kaksi aikuista lasta, poika 28v ja tytär 19v. Kummatkin asustelevat omillaan, ja minä saan käyttää kaiken energiani ja aikani tähän yritykseen ja tämän työn tekemiseen, jota rakastan todella paljon.

Oletko kokenut entisissä työpaikoissasi jotain, jonka takia päätit lähteä työhyvinvoinnin pariin?

- Totta kai olen työvuosieni aikana nähnyt monenlaisia tilanteita ja ollut itse tavalla tai toisella jotenkin niitä tilanteita selvittelemässä, esimiehen roolissa, tai sitten ihan työntekijänä. Mutta olen aina ollut sellainen työpaikan rakentaja- ja kehittäjähahmo, roolissa kuin roolissa. Se on ollut sellainen luonteva tapa lähteä hoitamaan niitä asioita. Jos näkee, että on joku mikä ei toimi, niin sitten mietitään mitä sille asialle voi tehdä. Siellä missä on ihmisiä, niin siellä on ristiriitoja. Ei sellaista työpaikkaa ole olemassakaan, ettei siellä mitään olisi. Sen takia se on kiva asia, että sinne saadaan välillä apuvoimia. Ei me hampaitakaan itse paikata.

Mistä pidät eniten työssäsi?

- Eniten tykkään meidän työporukastamme, joka on aivan upea. Meillä on todella kiva työtiimi ja ihan älyttömän kivoja ihmisiä täällä töissä. Ja tietysti meidän asiakkaistamme. Se on aina mahtavaa, kun asiakkaalla on jokin tilanne, jossa tarvitaan apua ja me saamme sen ratkaistua. Se on todella palkitsevaa ja ihana nähdä, kun ihmiset taas innostuvat työstään ja alkavat voimaan paremmin siellä työpaikoillaan.

Miten vietät vapaa-aikaasi?

- Tykkään käydä kuntosalilla ja lenkillä, mutta ehdin sinne kyllä aivan liian vähän. Olen aika kova paahtamaan tätä työtä, viimeiset vuodet olen tehnyt töitä aika lailla 24/7. Ja sitten tietenkin lasten ja perheen kanssa on kiva tavata ja viettää yhdessä aikaa. Ja vaikka näemme työtiimin kanssa töissä paljon, vietämme välillä myös vapaa-aikaa yhdessä, mikä on todella hauskaa.

Mikä on lempipaikkasi Turussa?

- Jokiranta ehdottomasti, ja kaikki ruokapaikat ovat ihan mahtavia täällä Turussa. Taidemuseolla on myös kiva ruokapaikka, minkä terassilta on todella hienot maisemat alas kaupunkiin päin.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

- Tulevaisuuden suunnitelmana on se, että Helsingin pääty saadaan kunnolla auki, saadaan sinne toimiva työtiimi ja samanlainen jalansija, kun ollaan saatu nyt täällä Turussa. Sitten kun asiat toimivat siellä, niin sen jälkeen on Tampereen vuoro. Siinä olisi sitten sellainen pyhä kolmio.

Tammikuusta alkaen Dynamo tarjoaa myös koulutusmatkailua aasialaisille yritysjohtajille. Teemme helsinkiläisen Aasian matkailuun erikoistuneen yrityksen kanssa yhteistyötä ja tuotamme coaching ja valmennuspäivät Helsingissä ja Turussa sekä Power Campin Lappiin.

 

Työdynamo
LOGOMO
Köydenpunojankatu 14
20100 Turku

 

Turun Ydinkeskustayhdistys ry juhlii kymmenettä toimintavuottaan, minkä kunniaksi tuomme esille mielenkiintoisia turkulaisia henkilöitä sekä paikkoja teeman People & Places alla. Yhdistyksen tavoitteena on vetovoimainen, elävä ja kaunis Turun ydinkeskusta. Yhdessä yli 370 jäsenyrityksemme kanssa tavoittelemme sitä tapahtumien, viestinnän ja kehittämisenkeinoin. www.keskellaturkua.fi

Turun Ydinkeskustayhdistys

Aikaisempia kirjoituksia

Turun Ydinkeskustayhdistys

Turun Ydinkeskustayhdistys ry:n tavoitteena on vetovoimainen kaupunkikeskusta.

Uusimmat mielipiteet