LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Linnan juhlista ja vieraista

Tasavaltamme Suomi viettää vuosittain itsenäisyyspäiväänsä 6.12. juhlallisin menoin. Yksi seuratuimmista tapahtumista on itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto presidentinlinnassa Helsingissä. Menneen itsenäisyyspäivän vastaanoton teemaksi olivat arvostettu presidenttimme Sauli Niinistö ja hänen viehättävä rouvansa Jenni Haukio valinneet kestävän kehityksen, uusiokäytön ja kierrätyksen. Todellakin arvostettava valinta tämän päivän maailmassa.

Juhlien teemaan näyttää kuuluvan varsinkin naispuolisilla osanottajilla mitä näyttävämpi pukeutuminen. Useimmilla daameilla kuulemma kalliit puvut ovat kertakäyttötavaraa eli päällä vain tämän yhden kerran. Ei vaikuta kestävältä kehitykseltä. Rouva presidentti näytti sentään jonkinlaista mallia yksinkertaisen tyylikkäällä uusiutuvasta materiaalista valmistetussa asussaan.

Kierrätyksen osalta olisi suotavaa tehdä sitä varsinkin kutsuttavien vieraiden osalta. Esimerkiksi kansanedustajat voitaisiin kutsua joka toinen vuosi tai vaikka vain kerran neljän vuoden eduskuntakauden aikana. Tuntuu hassulta, kun televisiossa haastatellaan kansanedustajaa onnitellen siitä, että tämä on jo 30 kertaa juhlissa. Kahdensadan kansanedustajan sijaan soisin kuulevani televisioselostajan sanovan useammin esimerkiksi, että seuraavana kättelyvuorossa putkiasentaja Jalava ja sitten vahtimestari Salminen sekä heidän jälkeensä postimies Siika ja niin edelleen. Kansaa voisivat siis edustaa tavallisetkin ihmiset eivätkä vain kansanedustajat.

Muuten olen sitä mieltä, että itsenäinen Suomemme on juhlansa ansainnut ja kateuden voi unohtaa itsenäisyyspäivänä ne 2 miljoona tavallista ihmistä, jotka televisiolähetystä seuraavat, allekirjoittanut näiden mukana.

Matti ”Viki” Vikström

pieni itsenäinen työmies

Turku

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet