LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Turun inva-pysäköintipaikat lumen säilytyspaikkoina

Vammaisen pysäköintitunnuksella varustettuja pysäköintipaikkoja on eri puolella kaupunkia. Muun muassa Ursininkadulla sijaitsevan, Turun Seudun Vammaisjärjestöt TVJ ry:n ylläpitämän avoimen ja esteettömän kohtaamispaikan Happy Housen edessä on kolme inva-paikkaa.

Turun saatua lumipeitteen on kyseisistä pysäköintipaikoista tullut taas kerran lumen säilytyspaikkoja. Vuodenvaihteen lumisateiden jäljiltä kohtaamispaikan edessä on komea lumikinos niin, että vain yksi pysäköintipaikka on käytössä. Tämä on täysin kohtuutonta ajatellen kohtaamispaikan kävijöitä ja muita inva-paikkojen tarvitsijoita. Lisäksi kinos haittaa apuvälineitä käyttäviä kohtaamispaikkaan tulijoita. Myös taksilla saapuminen on vaikeutunut.

Inva-paikkojen käyttäminen talvella yleisesti lumen säilytykseen on vuodesta toiseen jatkuva ilmiö huolimatta lukuisista ja toistuvista yhteydenotoista kaupungin kunnossapitoon.

Edellytämme Turun kaupungin huolehtivan siitä, että eri puolilla kaupunkia olevat inva-paikat ovat pysäköintikäytössä talvisista olosuhteista huolimatta. Lumikinokset eivät saa olla este tasa-arvoiselle liikkumiselle.

Samalla haluamme kiinnittää huomiota katujen ja jalkakäytävien liukkauteen, joka on suuri riski meille kaikille mutta erityisesti liikuntarajoitteisille ja iäkkäille henkilölle. Kivun ja säryn lisäksi kaatumiset vaikeuttavat olennaisesti omatoimista selviytymistä ja lisäävät palvelujen tarvetta. Toivomme, että kaupunki kiinnittää entistä enemmän huomiota turvallisen liikkumisen varmistamiseen.

Paula Kukkonen

puheenjohtaja

Turun Seudun Vammaisjärjestöt TVJ ry

Pirkko Heino

puheenjohtaja

Turun kaupungin vammaisneuvosto

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet