LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

A-P. Pietilän vaihtoehtoinen totuus

A-P. Pietilä kirjoitti Turkulaisessa (30.1.) vaihtoehtoisen touuden ajan tyyliin tekstin, joka ei kestä lähempää tarkastelua herättämättä kysymyksiä, mikä on kirjoittajan motiivi.

Pietilä julistaa, että tuloerot Suomessa eivät ole kasvaneet, toisin kuin julkisuudessa oppositio väittää, perustellen väitettään tilastokeskuksen julkaisemilla tuoreilla tiedoilla: alin pienituloinen sosiaaliryhmä on saanut tuloihinsa lisää 14 prosenttia, kun ylimmän tuloluokan eli suurituloisten ryhmän tulot ovat nousseet vain 6 prosenttia.

Unohtuiko Pietilältä se että, pienituloisen prosentti on pienempi kuin suurituloisen prosentti suoraan tulojen koon suhteessa.

Nämä prosenttiluvut saattavat kyllä olla lähtöisin tilastokeskusen julkaisuista, mutta tuskinpa Tilastokeskus on sentään todennut tuloerojen kaventuneen, vaan väite kertoo tekijänsä laskutaidon puutteesta tai on kirjoittajan tahallinen harhautusyritys oman ideologiansa pönkittämiseksi.

Yksinkertainen esimerkkilaskutoimitus paljastaa kuitenkin karun totuuden.

Kymmenen vuoden tarkastelujakson aikana vertailuryhmien tulot ovat kehittyneet niin, että pienituloisen 20 000 euron tulot vuodesta 2008 ovat kasvaneet 2800 eurolla. Kasvua on ollut 14 prosenttia.

Suurituloisen 200 000 euron tulot ovat vuodesta 2008 kasvaneet kuusi prosenttia eli 12 000 euroa. Tuloero on siis kasvanut 9200 euroa.

Enää emme tarvitse Venäläisiä trolleja vääristeltyjä uutisia levittämään. Meillähän näyttää olevan siihen kykyjä omasta takaa.

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet